Nõuanded, mida seksuaalterapeudid paaridele sageli annavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud paarid pöörduvad seksuaalterapeudi poole, kes aitaks probleeme lahendada ja juhiks suhte uuesti õigele rajale. Women’s Health Magazine uuris seksuaalterapeutidelt, milliseid nõuandeid nemad kõige tihemini paaridele jagavad.

1. Kliiniline psühholoog Jason Greenberg ütles, et tema tuletab paaridele üha uuesti meelde, et mida tugevam on paarisuhtes emotsionaalne side, seda kergem on ka seksuaalset sidet luua. «Paarid unustavad ära, kui oluline on ka väljaspool magamistuba tugev side luua ja kuidas see võib nende voodielu mõjutada,» sõnas Greenberg.

2. «Seksi tasuks alati suhtuda kui asjasse, mida sa teed peamiselt iseenda, mitte partneri jaoks,» ütles nõustaja Jane Greer. «Naiste arvates on seks tihtipeale vajalik selleks, et rahuldada partneri vajadusi, kuid tegelikult on see mõlema jaoks füüsiliselt ja emotsionaalselt kasulik. Võta seksi, kui iseendale «jah» ütlemist. Pea seda silmas ja mõtle, milliseid samme astuda, et seks muutuks sinu jaoks nauditavaks kogemuseks.»

3. Seksuaalterapeut Ginger Bercaw lisas, et väga paljud mehed tunnevad survet olla ideaalselt toimivad seksuaalmasinad, kuid selles tulenevalt võivad nende sooritused magamistoas kannatada. «Kui paarid käivad minu juures, siis ma ei luba neil seksist rääkides kasutada sõna «sooritus». See on esimene samm selle suunas, et vähendada ärevustunnet magamistoas ja jõuda realistlikumate ootusteni,» lausus Bercaw.

4. Terapeut Ava Cadell soovitab paaridel jagada vähemalt kaks korda nädalas võileiba nimega «S ja A». «See tähendab, et tükike seksi on kahe armastuse tüki vahel. See võib olla segu eelmängust, erootilisest massaažist, oraalseksist, romantilisest armatsemisest või kähkukast,» selgitas ta.

5. «See ei kõla kuigi romantiliselt, aga kui sa ei mäleta enam oma viimast vahekorda, siis tuleks seks tõesti kalendrisse kirja panna. Iga päev mõtlevad suhtes olevad inimesed ka oma suhte seksuaalsele küljele, mõeldakse sageli sellele, kumb võiks seksi alustada, kuid samas ka sellele, miks sa ise ei võiks alustada. Kui paarisuhtes sellistest asjadest avameelselt rääkida, siis see vähendab ärevust ja mõlema partneri vastumeelsust antud teema suhtes. Pange seks kalendrisse kirja ja tehke seda seni, kuni seks muutub teie jaoks loomulikumaks tegevuseks,» soovitas seksuaalterapeut Karen Stewart.

6. Terapeut Bill Bercaw sõnas, et hea voodieluga paaride ootused on väga paindlikud. «Me julgustame paaridel jätta piisavalt ruumi selle jaoks, et iga kogemus saaks olla ainulaadne. Sel viisil on pinget vähem ja paarid saavad magamistoas olla vabamad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles