Raseduskalender: raseduse 37. nädal

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi beebi oli ilmaletulekuks kehaliselt valmis juba nädalapäevad tagasi, siis tema immuunsüsteem veel areneb ja see tugevneb jätkuvalt ka pärast sündi – haigustega võitlemiseks vajalikke antikehi omastab laps emapiimast.

Beebi kaalub ligi 2,8 kilogrammi ja lootevett on peaaegu liiter. Lapse kasv pidurdub ning ta võtab päevas juurde vaid kümmekond grammi rasva.

Peatsest sünnitusest võib anda märku limakorgi eritumine. Limakork on kiuline sültjas ollus, mis asub emakakaela kanalis ja tekitab kaitsekihi tupe ja emaka vahele ning hoiab bakterid viimasest eemal. Limakorgi eraldumine näitab, et su keha valmistub sünnituseks, kuigi päris kohe see veel alata ei pruugi.Üks rasedusega kaasnevaid paratamatusi on suurenev tupevoolus. Konsulteeri arsti või ämmaemandaga, enamasti pole selles küll midagi erilist, kuid halvemal juhul võib sul olla tupeseen. Õnneks on olemas nii sulle kui lapsele ohutuid ravimeid, mida arst saab sulle määrata.

Sarja Raseduskalender autoriks on pereportaal Nupsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles