Mehed on naistest emotsionaalsemad, kuid nad varjavad seda paremini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et naised on emotsionaalsed. Aga värske uuringu järgi võivad mehed naistest emotsionaalsemad olla, nad lihtsalt varjavad seda paremini.

Neuroloogid viisid meeste ja naistega läbi uuringu, mille käigus paluti osalejatel vaadata videoid, mis pidid neil esile kutsuma mingisuguse reaktsiooni. Neid reaktsioone mõõdeti osalejate nahale kinnitatud elektroodide abil, kirjutab Elite Daily.

Videod jagati sisu järgi nelja kategooriasse: õnnelik, erutav, südantsoojendav ja naljakas. Uuringu tulemused näitasid, et mehed reageerisid kõikidele videotele tugevamini kui naised. Kui meestele näidati südantsoojendavaid videoid, oli nende reaktsioon naiste omast lausa kaks korda tugevam. 

Kui osalejatel paluti iseenda emotsionaalsust hinnata, hindasid naised enda oma tegelikust kõvasti kõrgemaks, samas kui mehed väitsid, et nemad ei olnud üldse nii emotsionaalsed, kui tulemused näitasid. 

Hilisemas uuringus, milles osalesid samad mehed, tunnistas 67 protsenti meestest, et nad on tegelikult emotsionaalsemad, kui nad välja näitavad. Miks see nii on?

1. Meestele on terve elu õpetanud, et tundeid tuleb iseendale hoida

Kindlasti leidub maailmas mehi, kellele on õpetatud, et on täiesti normaalne oma tundeid näidata, kuid enamasti on mehed arvamusel, et emotsionaalsus muudab neid teiste silmis nõrgemaks. Tegelikult on sootuks vastupidi: tundmine, kogemine, mõistmine ja maailmaga julgelt suhtlemine on hoopis tugevuse märk ning eelis nende ees, kes seda teha ei julge.

Tundeid ei tohi alla suruda. Tundeid ei pea kõigile näitama, kuid ainult endale ei saa neid hoida, kuna lõpuks hakkab see mõjutama meie füüsilist tervist. 

2. Meeste ego on suurem kui naiste oma

Meestel võib olla naistest suurem ego, kuna meestel on naistest rohkem võimalusi. Mehed saavad saavutada väiksema vaevaga rohkem, kuna maailm eeldab neilt seda – süsteemid, mis me oleme loonud, on tehtud nii, et mehi saadaks edu. Aga mida rohkem on sul võimalusi, seda suuremad on ka lootused ja uhkemad unistused.

Suuremate eesmärkide ja ootustega kaasnevad suuremad läbikukkumised ning sügavam depressioon ja pettumus. Mõnes mõttes on mehed naistest emotsionaalsemad, sest nad põruvad tihemini kui naised.

3. Meeste puhul ei pruugita emotsionaalsust aktsepteerida

Ühiskond ja meedia kritiseerivad mehi sageli selle eest, et mehed on südametud ega mõista, mida naised tunnevad. Paljud naised kasutavad endiselt neid argumente meeste vastu. Mehed ei mõista armastatud naiste tundeid sellepärast, et mehed ei saa aru, miks naised ei järgi reegleid, mida neile on terve elu õpetatud.

Ära nuta, ära mossita, ära virise, käitu nagu mees – emotsioonitu, kangekaelne mees. Jällegi, see ei kehti kõigi meeste kohta, kuid paljude kohta siiski. Meestele on kinnitatud, et emotsioonid on nõrkuse märk. Naistele õpetatakse vastupidist. Mehed usuvad, et naised on nõrgad, sest nad on emotsionaalsed ja naised on vihased, sest neid nähakse nõrgana asja pärast, mida nad ei pea sugugi häbenema. 

Õnneks on mehed hakanud rohkem oma tundeid aktsepteerima ja nad on muutunud tunnete suhtes avatumaks, samas kui naised muutuvad iseseisvamaks, seksuaalselt avatumaks ja emotsionaalselt vaoshoitumaks. Kui me kõik ei mõtleks enam selle peale, kuidas käituda nii, et teistele muljet avaldada, võiks leida kuldse kesktee ja tasakaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles