Seitse märki, et peaksid loobuma oma dieedist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa ei suuda kaalulangetamiseks mõeldud toitumiskava järgida, siis asi ei pruugi olla sinus, vaid toitumiskavas endas. Halvasti ülesehitatud toitumiskavad võivad muuta inimese enesetunde  vägagi kehvaks.

Kui soovid kaalust korralikult alla võtta, siis ei piisa ainult toitumiskava muutmisest, vaid vaja on ka teha trenni, kirjutab Women's Health Magazine. Ameerika terviseinstituudis läbiviidud uuringust selgus, et paljudel inimestel on raskusi kindla toitumiskava järgimisega. Selle vältimiseks tuleb valida selline toitumiskava, mis on võimalikult mitmekülgne ja sinu kehale sobilik. Siin on märgid, mis näitavad, et sinu praegune toitumiskava ei ole sulle sobilik ja peaksid sellest loobuma:

1) Selles on liiga väge kaloreid

Paljud toitumiskavad vähendavad päevast kalorite hulka liiga ekstreemselt – alla 1200 kalori ei ole soovitatav kindlasti soovitatav päevas tarbida. Kui inimene tarbib kaalulangetamise eesmärgil päevas liiga vähe kaloreid, siis ta kurnab ennast sellega ära.

2) See jätab välja terved toidugrupid

Üheski peamisest toidugrupist ei ole soovitatav täielikult loobuda, juhul kui tegemist ei ole toiduallergiaga. Kui sa ei ole allergiline gluteeni, puuviljade, täistera või kaunviljade vastu, siis pole mitte mingit põhjust need oma menüüst välja jätta. Oluline siiski tasakaalustatud ja täisväärtuslik toitumine.

3) See ei sobi sinu elustiiliga

Kui sul on väga kiire elutempo, siis võib olla keeruline järgida sellist toitumiskava, kus läheb palju aega toidu ettevalmistamise peale. Näiteks kui sulle meeldib väga väljas lõunatamas käia ja su toitumiskava on nii range, et võtab sult selle võimaluse ära, siis ei pruugi selle järgimine olla jätkusuutlik. Toitumiskava valides tuleb kindlasti silmas pidada, et see sobituks sinu elustiiliga.

4) Pidevalt peab sööma samu toite

Mitmekülgsus on iga hea toitumiskava tunnus. Kui selle menüü on väga ühekülgne ja pead sööma kogu aeg samu toite, siis tüdined sellest väga kiiresti ära.

5) See ei luba rahuldada kiusatusi

Kõik inimesed soovivad ennast aeg-ajalt millegi heaga premeerida ning see on täiesti normaalne. Kui su toitumiskava ei luba sul mitte kunagi kiusatusi rahuldada, siis võib olla raske seda pikaajaliselt järgida.

6) See on väga vedelikupõhine

Kuigi smuuti võib olla vahel olla väga hea hommikusöök, siis terve päev tassist toidu joomine ei ole soovitatav. Kui toitumiskava nõuab, et asendaksid söögikordi jookidega, siis ei ole see kindlasti tõhus. Selline toitumiskava võib aeglustada ainevahetust ja põhjustada seedimisprobleeme ning mitte rahuldada päevast kalorivajadust.

7) Peab sööma toite, mis sulle ei meeldi

Enamik meist sööksid koogikesi lehtkapsa asemel, aga kui toitumiskavas olevad toidud on sulle väga vastumeelsed ning sa ei naudi nende söömist, siis on raske seda pikalt järgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles