Tee kükke õigesti ja tõhusamalt!

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kükid, nii raskustega kui ilma, on ühed parimad kogu keha treenivad harjutused, mida naine võiks teha teha. Peale tuharate ja reite mõjuvad need hästi ka ülakeha tugevdamiseks, eriti kui võtad koormuse lisamiseks juurde mõne raskuse.

Hello Healthy õpetab, mida kükke tehes silmas pidada, et kiiremini tulemusi näha. 

1. Jälgi, et raskus oleks kandadel. Kui raskus jääb varvastele, võid ninali kukkuda või endale liiga teha. Kandadele toetudes hoiad paremini tasakaalu ja suudad jõulisemalt kükkida. Lisaks aktiveeruvad siis lihased, mis nõuavad kehalt suuremat pingutust. Tänu sellele näed hiljem ka parem välja ja säästad rohkem oma põlvi. 

2. Alla laskudes suru puusi taha. Kükiga alustades suuna puusad tahapoole. See aitab sul raskust kandadel hoida ja tagab ka ülejäänud keha õige hoiaku. Kui viid puusad otse alla, võib raskus vajuda varvastele või lähevad põlved liiga pikalt ette.

3. Suru põlved kergelt välja. Kükitades peavad põlved olema varvastega ühel joonel. Kui jätad meelde, et pead põlved kergelt välja suruma, on lihtsam vältida põlvede vigastamist ja ühtlasi kaasata treeningusse rohkem puusalihaseid. Kujuta vaimusilmas ette, et põlved oleks suunatud väikeste varvaste poole. 

4. Hoia rind ees. Ära lase ülakehal ära vajuda, muidu võib keha raskuskese paigast nihkuda. See võib osutuda ohtlikuks, kui teed kükke raskustega. 

5. Lasku ikka piisavalt madalale. Küki eesmärgiks on lasta puusavolt põlvedest madalamale. Kui sa ei kükita piisavalt sügavale, siis jääb põhitöö põlvedele ja sinna koguneb ka jõud. Allapoole kükitades lasevad põlved jõu lahti ja tööle hakkavad jalalihased. Seega näed sa sügavaid kükke tehes paremaid tulemusi ja leevendad survet liigestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles