Üheksa asja, mis võivad takistada orgasmi saamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudel naistel on orgasmi saamine justkui õnnemäng – mõnel korral tuleb see väga kiirelt, teine kord aga ei taha üldse tulla. Miks see nii on?

Üheks peamiseks põhjuseks, miks naine ei saa iga kord seksides orgasmi on see, et tema kliitorit ei stimuleerita piisavalt, räägib professor Mary Jane Minkin Women's Health Magazine'ile. Kuid lisaks sellele võivad ka teatud teised asjad takistada orgasmi saamist:

1) Liiga vähe eelmängu – Orgasmini jõudmiseks ei ole vaja ainult kliitori või G-punkti stimuleerimist, vaid ka piisavalt eelmängu enne seksi.

2) Sa ei räägi, kui sulle midagi ei meeldi – Paljud naised ei julge oma partnerile öelda, mis neile seksi ajal meeldib või ei meeldi. Kui sind midagi häirib, siis ei pruugi sa orgasmi saada või see võtab lihtsalt väga kaua aega.

3) Sa ei kanna seksi ajal sokke – Kõlab küll naljakalt, aga külmad jalad võivad olla põhjuseks, miks naine ei saa orgasmi. Hollandis läbiviidud uurimusest selgus, et kui naistel on seksi ajal jalad soojas ja sokid jalas, siis on orgasmi saamise tõenäosus veidi suurem.

4) Sa ei käi enne seksi pissil – Pissihäda võib olla segavaks faktoriks, miks naine ei saa orgasmi. «Kui naine mõtleb terve aeg, et peab minema tualetti, siis ei suuda ta seksist korralikku naudingut saada,» räägib dr. Minkin.

5) Sa ei ole suhtes – Üheöösuhted tundmatute inimestega ei lõppe alati orgasmiga. Uuringud näitavad, et orgasmi on palju suurem tõenäosus saada enda pikaajalise kallimaga kui inimesega, keda alles kohtasid.

6) Sa muretsed seksi ajal orgasmi pärast – Kui orgasm muutub sinu kinnisideeks ja tahad seda seksi ajal võimalikult kiiresti saada, siis see võib muuta selle saavutamise kordi raskemaks.

7) Sa ei masturbeeri – Kui sa ise tead, mis sind erutab, siis saad ka paremini oma partnerit juhendada seksi ajal.

8) Te ei kasuta seksmänguasju – Dr. Minkin soovitab kasutada erinevaid sekslelusid, et muuta oma eelmäng vürtsikamaks. Tänu sellele saad suurema tõenäosusega ka orgasmi.

9) Sa oled tarbinud alkoholi – Klaasi veini ärajoomine ei tohiks veel midagi muuta, aga kui oled joonud rohkem, siis tuimestab see sinu meeli ja sul on raskem seksi nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles