Inna Uit elab koos itaallasest mehe, ema ja 21 loomaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Uit
Inna Uit Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Endine atleet Inna Uit räägib Naistelehele oma armastusest loomade vastu ja kuidas on temast saanud ema paljudele abivajavatele loomakestele.

Inna (49) on loomi armastanud juba lapsepõlvest saadik ja üritanud neid vajadusel alati aidata. Nüüd saab ta pakkuda kodu ja hoolitsust 21-le loomakesele: «Kümme kassi, kaks koera, kaks kajakat, kolm hakki, üks vares, üks tuvi, üks aara, üks hamster. Jänes oli ka, aga tema suri hiljaaegu ära,» loetleb Inna.

Endine naiskulturist tõdeb, et nii paljude loomade eest hoolitsemine ei ole alati lust ja lillepidu. Eriti raske on Inna jaoks lemmikloomade surmad, mida naine elab väga kaua üle. Elu koos 21 looma, itaallasest mehe ja emaga on üks suur koristamine. «Iga päev lähevad asjad katki, keegi lükkab midagi ümber või lendab millelegi otsa,» räägib naine.  Kuid Inna tunnistab, et kuigi loomadega kaasneb palju koristamist ja rahakulu, on nad ikkagi suureks rõõmuallikaks ja ei kujuta elu ilma nendeta ette.

Nii paljude loomadega elamine vajab ka erisisustusega kodu: näiteks on kassidel oma WC ja papagoi jaoks lasti kinni ehitada ka väike terrassike, et tal oleks oma tuba. Loomade ja lindude eest hoolitsemisega on Inna väga harjunud ning tuleb sellega suurepäraselt toime. Kuid korralikult välja magada on väga keeruline: «Ma olen üldse väga kehva unega, aga nii paljude loomadega on see, et alati keegi kuskil jookseb, krabistab, kakleb, kraaksub või kolistab,» muigab endine tippkulturist.

Loe pikemalt värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles