Raseduskalender: raseduse 36. nädal

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaua veel? Ainult natukene.
Kaua veel? Ainult natukene. Foto: SCANPIX

Kõik beebi luud peale pealuu on tugevnenud. Ta on umbes 45 sentimeetrit pikk, kaalub 2,5 kilogrammi ja pea läbimõõt on ligi 9 sentimeetrit. 

Lapse soolestik on täidetud esmasrooja ehk mekooniumiga.Beebi peaks olema end pea alaspidi keeranud. Kui ta seda teinud pole ja ei tee veel ka järgmisel nädalal, võib arst kaaluda keisrilõike tegemist. Alates selle nädala lõpust võib su beebi iga hetk sündima hakata, sest 37. ja 42. nädala vahel ilmaletulnud last loetakse ajaliseks.

Beebi võib vaagnasse laskuda. Sellisel juhul tunned, et raskus on allapoole vajunud. Hingata on kergem, kuid samas suureneb surve põiele ja külastad tualettruumi veelgi tihedamini kui varem. Ole valmis ka gaasideks ja kõhukinnisuseks.Kuigi laps võtab kaalus juurde, siis sina enam lisakilosid ei kogu. Mõned naised võivad enne sünnitust koguni kehakaalust paar kilogrammi kaotada.

Sarja Raseduskalender autoriks on pereportaal Nupsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles