Miks on disainerteksad niivõrd kallid ja kas need on seda ka väärt?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teksapükste ostmine võib valmistada paljudele naistele peavalu − neid on saadaval küll peaaegu igas riietepoes, aga vähesed neist sobivad hästi jalga. Kuid paljud on pannud tähele, et kuulsate brändide teksad võivad olla äärmiselt kallid.

Paljudel naistel on kindlasti tekkinud küsimus, miks on disainerteksad niivõrd kallid ja kas see hind õigustab ennast. Women’s Health Magazine küsis seda küsimust moedisainer Sarah Ahmedilt.

«Disainerteksad maksavad niivõrd palju nende kvaliteedi ja meisterliku viimistluse pärast. See tähendab, et need on tehtud vastupidavamast teksariidest, nende valmimisel on kasutatud innovaatilist tehnoloogiat ning hoiavad paremini vormi,» selgitab moedisainer. Aga kas on otstarbekas maksta nende eest nii palju raha, kui kiirmoebrändides on võimalik teksasid saada mitu korda odavamalt?

Moedisainerina ei ole Ahmed muidugi erapooletu, kuid ta siiski ütleb, et parem on osta kallimaid ja kvaliteetsemaid teksapükse. «Sa ju tahad teksapükse, mis ei kaota oma vormi ega veni välja peale mõnda kandmist. Kvaliteetsed teksased säilitavad oma väljanägemise ja vormi palju pikemaks ajaks.»

Kuidas veenduda, et teksad on kvaliteetsed? «Enne ostmist tasub kontrollida, mis riidest püksid täpselt tehtud on. Seda informatsiooni leiab pükste sees olevatel siltidelt. Teksad peaksid olema tehtud suuremas osas puuvillast (95 kuni 98 protsenti), kuhu on lisatud veidi elastaani, et need oleksid mugavad ja hoiaksid hästi.» Kiirmoebrändides saadaval olevatel odavamatel teksastel on palju lühem eluiga, need venivad kiiresti välja ja värv tuhmub kiiremini.

Kuid rahakott ei luba paljudel naistel siiski kuulsate brändide teksaseid osta. Disainerteksastesse tasub investeerida siis, kui püksid sobivad ideaalselt jalga ning kavatsed neid kanda mitu aastat − sel juhul on kvaliteet oluline ja see ost võib pikas perspektiivis tulla ka säästlikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles