Lootepoliitika arutamine võib viia abordi keelustamiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lootepoliitika üle peetaval diskussioonil ühiskonnas võivad olla tulevikus mõtlemapanevad tagajärjed nagu abordi keelustamine.
Lootepoliitika üle peetaval diskussioonil ühiskonnas võivad olla tulevikus mõtlemapanevad tagajärjed nagu abordi keelustamine. Foto: SCANPIX

Eesti Ämmaemandate Ühingu (EÄÜ) presidendi Siiri Põllumaa sõnul võib roheliste algatatud arutelu lootepoliitika üle viia tulevikus abordi keelustamiseni.
 

Hiljuti roheliste poolt välja käidud ettepanek lootepoliitika vajalikkust kaaluda tekitas Põllumaal vastakaid mõtteid: «Ettepaneku sisu on laias laastus mõistetav ja osaliselt ka aktsepteeritav, sest need on teemad, mis vajavad tähelepanu. Samas kõlab «lootepoliitika» üsna õõnsalt.»

Põllumaa leidis, et lootepoliitika üle peetav arutelu ühiskonnas võib tulevikus viia näiteks abordi keelustamiseni ja teiste mõtlemapanevate tagajärgedeni.

EÄÜ on siiski veendunud, et rasedus on parim aeg positiivsete muudatuste tegemiseks eluviisides, sealhulgas hoiakute muutmiseks toitumise, alkoholi tarbimise ja suitsetamise osas, sõnas Põllumaa.

Ühingu president lisas, et iga tervishoiutöötaja, kes tegeleb viljastumisvõimelises eas naistega, puutub kokku riskikäitumise ja selle tagajärgedega ning on valmis naisi ja peresid neil teemadel nõustama ja abistama.

Lisaks on EÄÜ tunnustanud Euroopa Ämmaemandate Assotsiatsiooni (EMA) seisukohta seoses rasedate alkoholitarbimisega. Viimase ennetamise ja ravi eesmärgil tõotab EMA otsida võimalusi liikmesriikide alkoholipoliitika täiustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles