Kuidas Facebookis ebakindlat inimest ära tunda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed tunnevad end Facebooki postitamise suhtes väga erinevalt. Tähelepanelikult jälgides on aga võimalik postituste tiheduse ja iseloomu järgi inimeste kohta üsnagi palju teada saada.

Väljaandes Personality and Individual Differences avaldati uuring, mis seda kõike selgitab. Facebooki kasutajate andmeid uurides avastasid teadlased neli harjumust, annavad ebakindlate inimeste kohta üht-teist teada, vahendab FoxNews.

HEA

Nad postitavad palju. 

Oled sotsiaalmeediast sõltuvuses. Sinu jaoks pole vahet, kas postitad midagi olulist või kõigest pildi oma lõunasöögist. Mida see tähendab? Sul pole midagi viga - oled ekstravert.

Nad postitavad või jagavad teiste postitusi intellektuaalsetel teemadel. 

Oma isikliku elu uuendamise asemel meeldib sulle vahendada artikleid või konverentse, mis pakuvad sulle suurt huvi. Teisi need teemad ehk ei huvita, kuid see harjumus näitab, et oled lahtise peaga.

HALB

Nad postitavad oma saavutusi. 

Said ametikõrgenduse või kihlusid. Ja mis on su esimene mõte? Maailm peab sellest teada saama. Kohe!

Kui sinu Facebooki seinal on enamasti vaid sinu saavutused, on see märk, et tõenäoliselt oled enesekeskne inimene, kes tahab teistele näidata, kui hästi sul läheb. 

Nad postitavad palju oma suhete kohta.

Mõned inimesed on suhete teemal väga dramaatilised ja usuvad, et teles ja filmides nähtu kopeerimine on mõeldud avalikuks tarbimiseks. Nimetatud uuringu järgi on see aga suur ohumärk. Inimesed, kes postitavad pidevalt midagi oma partneri kohta, on enamasti väga ebakindlad. Uurijate sõnul avaldavad mingit teavet oma romantilise partneri kohta need, kes üritavad kompenseerida hirmu, et nad võivad oma kallimast ilma jääda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles