Kolm moodust, kuidas me märkamatult oma huuli rikume

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Huultel on väga õrn nahk, seal pole üldse rasunäärmeid ja huuled puutuvad pidevalt kokku erinevate asjadega. Selle tulemusel võivad huuled kergesti katki minna. Lisaks mõjutab huuli meie vanus: mida vanemaks me saame, seda väiksemaks ja kuivemaks muutuvad huuled ning kaotavad oma endise värvi.

Kahjuks ei hoolitse suur hulk naisi oma huulte eest. Järgnevalt on välja toodud mõned nõuanded, kuidas huuli paremini hoida, kirjutab womenshealthmag.com.

Niisuta huuli seest ja väljast

Liiga kuivad huuled võivad viidata sellele, et sa ei tarbi piisavalt vett. Kuivad huuled võivad tähendada ka seda, et sa oled stressis. Vedelikutaset organismis ei pea tõstma tingimata vett juues. Vedelikutaset tõstavad ka taimeteed, kookosvesi ning isegi puu- ja juurviljad, mis sisaldavad ohtralt vett (melon, kurk, arbuus). Iga inimene vajab erinevas koguses vedelikku, aga kui su uriini värv on helekollane ja huuled pole enam väga kuivad, siis ilmselt on asi tasakaalus.

Väldi huulepalsamit

Kuigi huulepalsam aitab ennetada niiskuse kadu huultest, ei imendu see täielikult huulte sisse ega lisa huultele niiskust. Ja kui huulepalsam sisaldab mentooli, võib see huuli ärritada ja kuivatada. Eelista kreemise konsistentsiga hügieenilist huulepulka, mis sisaldab looduslikke koostisosi (avokaado- või jojobaõli vms). Kanna huulepulka huultele hommikul ja õhtul ning siis, kui huuled tunduvad olevat kuivad.

Enneta kestendamist

Selleks, et huuled ei hakkaks kestendama, kasuta niisutavad huulepulka või looduslikku õli ja hõõru huuli õrnalt pehme hambaharjaga. Ka pruuni suhkru ja kookosõli abil saab huuli edukalt «koorida» ja eemaldada lahtiseid nahatükke. Loputa huuled hoolikalt ja kanna huultele niisutavat huulepulka. Huuli tasuks sel moel hooldada vähemalt korra nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles