Milliseid ilutooteid tuleks näost eemale hoida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teatud asju ei tohiks oma näonahale kanda, kuna need võivad nahka ärritada ja kahjustada. Woman's Day tõi välja mõned asjad, mida võiks näost eemale hoida.

1. Juuksesprei

Ühe müüdi kohaselt peaks juuksesprei aitama meiki näole kinnitada, kuid tegelikult ei tasu seda uskuda. Juuksesprei sisaldab alkoholi, mis muudab naha kuivaks ja võib imada nahast kogu niiskuse välja, mistõttu võib su nahk kiiremini vananeda. Juuksesprei võib nahka ka ärritada ja tekitada vistrikke.

2. Deodorant

Deodorant võib ju kehale ja kaenlaalustele hästi mõjuda ning higistamist leevendada, kuid näole ei tasu seda lasta. Näonahk peab saama hingata ja ei tasu uskuda neid, kes väidavad, et deodorant aitab samamoodi meiki kinnitada nagu juuksesprei.

3. Juuksevärv

Kulmude värvimiseks ei tohiks kunagi kasutada juuksevärvi, kuna see võib silmade ümbruses olevat nahka ärritada ja juuksevärv ei ole mõeldud kulmude värvimiseks. See on kulmude jaoks liiga karmi koostisega.

4. Šampoon

Kuigi šampoon mõjub juustele puhastavalt ja eemaldab liigse rasu, ei tasuks sellega puhastada näonahka. Šampoon on loodud siiski juuste pesemiseks ja õrnadele nahamolekulidele võib šampoon liiga karmilt mõjuda. Kui puhastada näonahka šampooniga, võib nahk muutuda väga kuivaks.

5. Kehakreem

Väga lihtne oleks tervel kehal ja näol kasutada sama kreemi, aga kehakreemi ei tohiks tegelikult näole kanda, kuna kehakreemid on väga paksud ja võivad sisaldada lõhnaaineid, mis ärritavad näonahka. Näonahal tuleks kasutada midagi õrnemat.

6. Jalakreem

Seda ei peaks tegelikult mainimagi, aga kui sa tahad tingimata oma nägu kreemitada ja sul on käepärast vaid jalakreem, ära kasuta seda. Jalakreemid on väga paksud ja rasvased, need mõjuvad näonahale äärmiselt koormavalt. 

7. Küünelakk

See võib tunduda hullumeelsena, aga leidub neid, kes on mõne kostüümipeo jaoks omale näomaalinguid teinud just küünelakiga. Küünelakk on aga selline ilutoode, mis sobib ainult küüntele. Küünelakis olevad molekulid kuivatavad nahka. Kui soovid näomaalinguid teha, kasuta selleks ettenähtud värve.

Lisaks ilutoodetele tuleks näost eemale hoida ka äädikas ja majonees. Äädikas võib aja jooksul üha kangemaks muutuda ja see võib nahka lausa kõrvetada. Majoneesi soovitatakse kasutada juuksemaskides, kuna see niisutab juukseid. Näonaha jaoks on majonees aga liiga happeline, võib takistada naha normaalset hingamist ja ummistab poore. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles