Nõuandeid, kuidas saada energiat juurde ilma kofeiinita

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele inimestele on tass kohvi nende igapäevaseks energiaallikaks, aga see ei ole looduslik viis oma energiavarude taastamiseks.  

Tänapäeva kiire elutempoga maailmas võib tihe graafik kurnata inimesi väga ära, kirjutab Allwomenstalk. Selleks, et edukalt argipäevi üle elada, tasub proovida järgnevaid soovitusi:

1) Mine varakult magama

See on üheks parimaks ja kõige loogilisemaks nõuandeks, kuidas saada ilma kofeiinita rohkem energiat. Muidugi võib varakult voodisse minek olla tõeline väljakutse, sest ka õhtuti on tihti palju asju vaja teha. Kuid siiski on soovitatav igal öösel magada seitse kuni üheksa tundi.

2) Tee hommikuti trenni

Kasulik on oma päevaplaani niimoodi sättida, et oleks aega hommikuti enne tööd veidi trenni teha. See annab koheselt suure energialaengu ja kiirendab ainevahetust, seega aitab kaasa ka kaalulangetamisele.

3) Alanda temperatuuri

Soe temperatuur muudab meid uniseks ja loiuks. Kui sul on vaja energiat juurde saada, siis võimalusel alanda oma kodus või kontoris temperatuuri, tee aken lahti või kasuta ventilaatorit. Jahedama temperatuuriga ruumis tunned ennast erksamalt ja saad jõudu juurde.

4) Joo piisavalt vett

Ära joo päeva jooksul mahla, limonaadi või teed − nendel jookidel on küll maitset, aga need ei asenda puhast joogivett. Magusad ja kofeiini sisaldavad joogid  tekitavad hoopis veepuudust, mille tulemusel tunned ennast uimaselt ja väsinult. Katsu juua vähemalt kaheksa klaasi vett iga päev. Seega kui vajad energiat, joo klaas vett ning märka erinevust.

5) Ära jäta hommikusööki vahele

Paljud inimesed ei jõua kiire elutempo tõttu hommikusööki süüa. Aga kui sa ei saa päeva alguses piisavalt kaloreid, siis tunned ennast terve päeva väsinuna ja sul on vähem energiat. Seega peab iga päev sööma kindlasti korralikult hommikusööki. Tervislikud vahepalad päeva jooksul hoiavad veresuhkru taseme stabiilsena ja taastavad energiavarusid.

6) Ära söö lõuna ajal liiga palju

Lõunaks tasub süüa kerget ja tervislikku toitu, sest siis tunned ennast erksana. Kui sööd lõuna ajal liiga palju, siis tunned ennast suure tõenäosusega kohe pärast seda uimaselt ning on raske olla produktiivne.

7) Tee võimalusel uinak

Kui sa ei saanud öösel piisavalt magada ja tunned ennast uimaselt, siis ürita võimalusel teha päeval ligikaudu  20-minutiline uinak. See annab kehale võimaluse oma energiavarusid taastada ja tunned ennast peale seda kindlasti paremini.

Paljud inimesed kannatavad energiapuuduse all, kuid energia saamiseks ei ole vaja alati kofeiini. Kõige parem viis selle probleemi lahendamiseks on proovida elada tervislikumaid eluviise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles