Mida teha, et ripsmed oleksid pikemad ja lopsakamad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vähesed naised on sündinud pikkade, lopsakate ja tumedate ripsmetega. Nende naiste jaoks ei valmista probleeme see, kui nad peavad kodust välja astuma ilma meigita, kuna nende silmad näevad niigi ilusad välja. Kuidas saaks oma ripsmeid aga lopsakamaks muuta?

Tundub, et ripsmetuššide nimed muutuvad üha pikemaks ja keerulisemaks ning valik on ka niivõrd suur, et õige toote valimiseks kulub kõvasti aega. Peab ju olema veel võimalusi, kuidas oma silmi seksikamaks ja kaunimaks muuta. Refinery29 konsulteeris ekspertidega, et kindlaks teha, millised moodused aitavad ripsmeid pikemaks ja lopsakamaks muuta.

  • Kunstripsmed

Plussid: need on soodsad ja kui neid õigesti hooldada, siis peavad need ka kaua vastu. Poodides leidub ka palju erinevaid kunstripsmeid, mis erinevad värvitooni ja pikkuse poolest. Neid on ka kerge päeva lõpus eemaldada, erinevalt veekindlast ripsmetušist, mille eemaldamiseks peab varuma kannatlikkust.

Miinused: kui sa pole kunstripsmeid kunagi varem proovinud, võib nende pealepanek olla tülikas: neid võib olla tarvis kääridega piirata ja ka kunstripsmete liimi tuleb õppida kasutama. Ainuke soovitus: harjutamine teeb meistriks. Kuigi kunstripsmete hind ei pruugi tunduda kõrgena, võib see siiski minna kulukaks, kui soovid neid iga päev kanda. Lisaks kõigele muule võivad need näha välja võltsid, eriti juhul, kui sa ei oska neid hästi paigaldada.

Kokkuvõte: kunstripsmete abil saab luua n-ö dramaatilise välimuse, aga seda alles siis, kui oled õppinud selgeks nende paigaldamise. Kunstripsmete hooldamine võib samuti olla tüütu ja nõuda kannatlikkust. Kui soovid leida kiiremat moodust, kuidas jätta mulje, et su ripsmed on värvitud, siis kunstripsmete abil ei saa seda kuigi kiirelt teha.

  • Ripsmepikendused

Plussid: ripsmepikendused näevad loomulikumad välja ja peavad kauem vastu kui kunstripsmed ning neid ei pea igal õhtul maha võtma, et hommikul uuesti peale panna. Ilusalongis võib nende paigaldamisele kuluda umbes tunnike ja see protseduur on täiesti valutu. Ripsmepikendused võivad vastu pidada umbes kuu aega ja selle aja jooksul ilmselt avastad, et sa ei soovigi ripsmetušši kasutada. Ripsmepikendused sobivad kõigile.

Miinused: ripsmepikendused on kallimad kui ripsmetušš või kunstripsmed ning iga kuu või paari tagant tuleks käia neid uuesti paigaldamas. Ilmselt võid leida ka soodsamaid pakkumisi, aga ole ettevaatlik – tegemist on siiski su silmadega ja nendega tasuks õrnalt ümber käia. Võiks jälgida, et ripsmepikendused oleksid tehtud naaritsakarvadest. Ka neid hooldades tasuks olla ettevaatlik, kuna nägu pestes, silmi puudutades või ka magades võivad hinnalised ripsmekarvad lahti tulla.

Kokkuvõte: ripsmepikendused muudavad silmameigi tegemise lihtsamaks – sul polegi tarvis igal hommikul oma ripsmeid värvida. Samas võivad need olla kulukad ja neid tuleb õigesti hooldada.

  • Ripsmete püsivärvimine

Plussid: ripsmete püsivärvimine muudab ripsmed tumedamaks ja pikemaks. Paljude naiste ripsmed muutuvad otsa poole heledamaks ja püsivärvi kasutades võid lauda üllatuda, kui pikad su ripsmed tegelikult on. Pärast värvimist ei pea enam kasutama ripsmetušši, kui soovid silmi veidike värskendada, kasuta ripsmekoolutajat.

Miinused: ripsmete püsivärvimine võib silmi ja nahka üsna tõsiselt ärritada. Tegelikult ei muuda värvimine ripsmeid tihedamaks ega pikemaks, need lihtsalt tunduvad lopsakamad. Kui sul on ripsmed, mis on lühikesed ja hõredad, ei pruugi värvimisest suurt abi olla.

Kokkuvõte: ära proovi püsivärvimist kodus, vaid mine ilusalongi. Kindlasti tee enne taustauuringut ja loe, millise ilusalongi teenust soovitatakse ning kiidetakse.

  • Naturaalsed õlid

Plussid: naturaalseid meetodeid ripsmete kasvatamiseks peetakse sageli ohutumaks ja odavamaks alternatiiviks. Ja see pole sugugi keeruline: tuleb lihtsalt mõnda õli regulaarselt oma ripsmetele kanda. Riitsinusõli, kookosõli, E-vitamiiniõli, mandliõli ja oliiviõli on kõige populaarsemad õlid, mis peaksid kiirendama ripsmete kasvu. Võid valida neist ühe (riitsinusõli on hea valik, kuna see sisaldab rasvaineid ja E-vitamiini) või kasutada mitut erinevat. Need õlid ei ole ka eriti kallid, kuid eelistada võiks orgaanilisi õlisid. Õlid, mis mõjuvad ripsmetele hästi, on kasulikud ka kulmudele.

Miinused: see on küll kõige soodsam lahendus, kuid samas ka kõige aeglasem. Ilmselt ei näe veel esimese kuu jooksul imelisi tulemusi ning üsna tülikas võib olla pidevalt õli oma näole kanda (riitsinusõli on ka väga rasvane). Lihtsamaks muudab asja see, kui kasutad ripsmetušiharjast, kuid see peab olema enne kasutamist täiesti puhas.

Kokkuvõte: see on ohutu (kui seda õigesti teha) ja soodne meetod, kuid ära oota kiireid tulemusi. Aja jooksul muutuvad ripsmekarvad tugevamaks ja on paremini niisutatud, tänu millele ei lange need eriti kergesti välja. Seetõttu tunduvad need olevat pikemad ja paksemad kui enne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles