Sotsiaalmeedias leviv väljakutse näitab, kas peaksid kaalust alla võtma või mitte

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina sotsiaalmeedias on levimas omapärane väljakutse, mis peaks näitama, kas inimene võiks kaalust alla võtta või mitte. Väljakutse seisneb selles, et üks käsi tuleb panna selja tagant risti ja üritada selle käega puudutada oma naba. 

Väidetavalt tugineb väljakutse idee USA teaduslikul uuringul, mille järgi on need, kes suudavad sel imelikul moel oma naba puudutada, väga heas füüsilises vormis. Need, kes naba puudutada ei suuda, peaksid kaalust alla võtma, kirjutab Cosmopolitan.co.uk.

Paljud on väljakutset juba proovinud, kuna see tundub olevat väga lihtne ja on heaks ettekäändeks saledamatele inimestele, kes ei armasta trenni teha. 

Eksperdid on aga väga skeptilised, kuna taolist uuringut pole USAs tehtud. Teine põhjus, miks eksperdid seda väljakutset ei toeta, on see, et inimene, kes suudab niimoodi oma naba puudutada, võib olla ebatervislikult peenike.

«Kui sa suudad puudutada oma naba selja tagant, siis see võib näidata, et oled paremas füüsilises vormis neist, kes seda teha ei suuda. Samas ei tähenda see, et sa ei peaks oma tervise pärast muretsema. Võib-olla on sul peenike piht ja sa näed terve välja, kuid vereanalüüsid võivad näidata, et su tervis on samamoodi korrast ära kui ülekaalulisel inimesel,» selgitas kaalulangetusekspert ja arst dr Charlie Seltzer.

Samas tunnistas dr Seltzer, et tegemist on hea moodusega, kuidas hinnata oma kõhurasva kogust. Kuigi kõhurasv ei tähenda kohe seda, et tervis on lootusetult korrast ära, võib see siiski ennustada seedeprobleemide teket ja ohtlikumat tüüpi rasva – selle, mis koguneb sisikonnas tähtsate elundite ümber – ladestumist. Naistel, kel on peenem piht ja laiemad puusad, ei ole tavaliselt sellega probleeme.

«Kui te ei suuda antud väljakutset sooritada, ärge minge endast välja,» sõnas dr Seltzer. Osa inimesi ei suuda seda väljakutset teha seetõttu, et neil on keskmisest lühemad käed või nad ei paindu õlgadest kuigi hästi. 

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles