Kuus märki, et moodustate lapsevanematena hea tiimi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Te võite oma kallimaga olla küll õnnelikus suhtes, aga kas olete ka laste kasvatamisel ühes tiimis? Laste kasvatamisega seotud lahkarvamused võivad tekitada palju pingeid ja stressi. 

Teatud märkide põhjal saab öelda, et sobite ühiselt last kasvatama ja moodustate hea tiimi, kirjutab YourTango:

1) Te hoiate ühisrinnet

Kuldne reegel laste kasvatamise juures on, et tuleb säilitada ühisrinnet. See tähendab, et te olete laste distsipliini, toitumise ja magamamineku osas järjekindlad ning üksmeelel. Kui üks lapsevanem lubab kehtestatud korra eiramist, siis tekivad tiimitöösse lahkhelid.

2) Te toetate teineteist

Oluline on, et mõlemad lapsevanemad nõustuksid tehtud otsustega. Kuid kui ainult ema või isa otsuseid ellu viib, siis võib samuti tekkida teatud ebakõlad. Lapsed näevad siis ainult ühte vanemat autoriteedina ning tiimitöö läheb tasakaalust välja.

3) Te olete nõus asju teisiti proovima

Vanemad ei pruugi alati jagada kõiki arusaamu laste kasvatamisest, kuid oluline on vajadusel osata leida kompromissi. Sealjuures peate mõlemad uue korraldusega nõus olema.

4) Te ei ole põikpäised

Mõnikord ei ole võimalik ka pika arutluse käigus jõuda teatud teemade osas üksmeelele. Siis tasub natukene aega maha võtta ja mitte oma arvamust peale suruda. Paljud laste kasvatamisega seotud otsused ei tule üleöö. Võtke aega, et rahulikult asja jooksvalt arutada.

5) Te ei nääguta üksteise kallal

Tihti võivad lapsevanemad hakata üksteise otsuseid kritiseerima. Kindlasti ei tasu hakata eksimuste puhul seda nina alla hõõruma − laste kasvatamine on keeruline ja nii emad kui ka isad võivad mõnikord teatud otsustes eksida.

6) Te tähistate igat võitu

Oma lapsi distsiplineerida võib olla emotsionaalselt väga väsitav. Isegi kui vahel on väga raske kehtestada korda või jõuda üksmeelele, siis ikka tuleb kõiki kordaminekuid tiimina tähistada ja selle üle õnnelik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles