Kaalulangetuse ekspert kritiseerib ülekaalulist modelli: ei saa olla samaaegselt ilus ja paks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tess Holliday.
Tess Holliday. Foto: XPOSURE

Tess Holliday on esimene pluss-suuruses modell, kellega on lepingu sõlminud mainekas modelliagentuur, kes on osalenud paljude reklaamikampaaniates ja kes astub üle paljudest ühiskonna poolt seatud ilunormidest. Ent kõik pole Holliday eduga sugugi rahul. Kaalulangetuse ekspert Steve Miller on lausa vihane, et Holliday nii palju positiivset tagasisidet saab.

Milleri sõnul on see ennekuulmatu, et naine, kes kannab rõivaid suuruses 52, usub, et on võimalik olla samaaegselt paks ja ilus, kirjutab Daily Mail. «Viimane asi, mida me Suurbritannias vajame, on see, et ülekaaluline ameeriklanna tuleks ja näitaks, et on lahe süüa rämpstoitu, kusjuures veel suurtes kogustes ja armastada oma rasvakihti,» sõnas otsekohese ütlemise poolest tuntud Miller.

Miller jätkas: «Tess Holliday esitas väljakutse moemaailmas seatud ilustandarditele ja usub, et naine võib olla paks ja ilus, aga see on ennekuulmatu, sest rasvas pole midagi head – rasv on kahjulik.»

Tess Holliday tõusis avalikkuse huviorbiiti 2013. aastal, kui ta alustas sotsiaalmeedias kampaaniat, millega ta saatis seni kehtinud ilustandardid pikalt (kampaania nimeks oli #effyourbeautystandards). Ta andis tugeva vastulöögi neile, kes olid teda internetis kehakaalu tõttu kritiseerinud ja otsustas, et temast saab modell ilma, et ta võtaks kaalust alla.

Steve Milleri sõnul on aga suur viga see, kui Holliday arvab, et tema näeb oma kehakuju juures bikiinides hea välja. «Loomulikult on tal palju järgijaid, sest kahjuks on maailmas palju ülekaalulisi naisi, kes ei taha omale tunnistada, et ülekaal teeb tervisele liiga,» sõnas Miller, kelle sõnul eelistavad kogukamad naised võtta Hollidaylt eeskuju ja mõelda, et ülekaalulisus on normaalne nähtus.

Modellimaailmas on Tess Holliday aga juba tunnustatud nimi, mida teavad kõik. Näiteks Itaalia Vogue on Hollidayd nimetanud üheks mõjuvõimsamaks pluss-suuruses modelliks. Naise kodulinnas, Los Angeleses, on ta hetkel üks nõutumaid modelle.  

Holliday ütles hiljuti antud intervjuus, et ta on õppinud kriitikaga toime tulema. «Mind on terve elu paksuks nimetatud. Ma olengi paks, seega on üsna tobe, kui keegi saab minu peale seetõttu pahaseks. Igal inimesel on omad pahed, minu omad on lihtsalt selgelt välja paista. Kui mul on terve päeva pildistamine ja ma tahan kuuma kakaod ning šokolaadisaiakest, siis täpselt seda ma ka söön,» ütles Holliday.

Jaanuaris sõlmis Holliday leping Londoni ühe tuntuma modelliagentuuri Milk Model Managementiga. Milleril jätkus ka selle koostöö kohta vaid kriitikat: «Hollidayga lepingut sõlmides toetab Milk Management inimesi tapva seisundi toetamist. Kui me hakkame reklaamima ülekaalulisust normaalsena, siis ilmselt sureb palju ülekaalulisi naisi varem kui peaks.»

Miller on ka ise kunagi ülekaaluline olnud, kuid ta ei mõista absoluutselt inimesi, kes on oma koguka figuuriga rahul. «Ka ülipeenike figuur on tervisele ohtlik, aga see, mida Holliday propageerib, on kordades hullem, kuna ülekaaluliste arv üha kasvab,» sõnas mees. «Kuna rasvumine on seotud vähktõve, rabanduse ja südamehaigustega, siis peaks meie sõnum olema hoopis see, et ülekaalulisus pole normaalne ja see võib sind tappa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles