Kuus lihtsat moodust, kuidas oma eksist üle saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminek on alati keeruline periood, ükskõik kelle algatusel suhe ka ei lõppeks. Tihti võib raske olla oma eluga edasi liikuda, sest inimesed ei suuda oma endisest partnerist üle saada.

Nõustaja YourTango portaalist toob välja kuus nippi, kuidas lahkuminekust võitjana välja tulla ja olla õnnelikum kui kunagi varem:

1) Loobu piltidest

Võta kõik ühised pildid, nii äraraamitud kui ka virtuaalsed, ja pane need kuhugi enda vaateväljast eemale või viska need üldse prügikasti. Pidevad visuaalsed meenutused sinu eksist raskendavad tunduvalt eluga edasiliikumist.

2) Kustuta ta sotsiaalmeedias sõbralistist

Su eks ei tohiks olla enam su sõber Facebookis või teistes sotsiaalvõrgustikes. See võib olla paljude jaoks keeruline samm, sest tihti on suur kiusatus oma endise partneri tegemistel silma peal hoida. Kuid siiski on kõige mõistlikum eluga edasiliikumiseks lõpetada temaga igasugune kokkupuude.

3) Ära kiirusta sõpradeks jäämisega

Paljud paarid lähevad lahku, kuid jäävad endiselt sõpradeks, sest ei taha endist partnerit täielikult oma elust kaotada. Muidugi on võimalik säilitada sõprussuhted oma eksiga pikas perspektiivis, kuid esialgu tasuks temaga mõnda aega üldse mitte suhelda.

4) Võta aega iseenda jaoks

Öeldakse, et aeg parandab kõik haavad − võta endale emotsionaalselt tervenemiseks nii palju aega kui vajad. Ära sunni ennast liiga kiiresti eluga edasi liikuma, kui sa ei ole selleks veel täielikult valmis.

5) Mine värske õhu kätte

Sõna otseses mõttes mine õue ja veeda aega värskes õhus. Liiga kaua toas istumine ei ole tervislik ja iga päev peaks vähemalt mõnda aega väljas olema. Peale jalutuskäiku õues tunned ennast kohe palju paremini.

6) Mine nõustaja juurde

Inimestel on tihti raske üksi oma tunnete ja mõtetega toime tulla. Väga raske lahkumineku puhul tasub vajadusel pöörduda ka spetsialisti poole, kes aitab sul minevikuhaavadest paraneda ja eluga edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles