Kümme moodust, kuidas mehed lükkavad naisi märkamatult endast eemale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keegi meist pole täiuslik, mis tähendab, et suhetes teevad vigu nii naised kui mehed. Vahel teeme me vigu meelega, kui üritame partnerit n-ö paika panna, kuid sageli juhtuvad vead täiesti juhuslikult ja ilma, et me ise neid üldse märkaks.

YourTango pani kirja kümme viisi, kuidas mehed naisi endast eemale lükkavad ilma, et nad saaksid sellest ise aru.

1. Mees pole kunagi õppinud suhete kohta

Inimesed, nii mehed kui naised, kulutavad aastaid selleks, et õppida äri, ajalugu, teadust ja paljusid teisi valdkondi, mis elu nende teele paiskab. Aga kui tegemist on asjaga, mida me kõik vajame ja ihaldame – armastuse ja suhtega –, siis on üsna paljud meist nõutud. Me ei võta aega, et uurida, rääkida ja õppida vastassugu tundma. Mida rohkem pööraks mehed tähelepanu sellele, et saada tuttavaks oma südame võitnud naisega, seda paremini tajuksid mehed naiste tundeid, mõtteid jms.

2. Mees kulutab liiga palju aega iseenda müümisele

Üks suurimaid vigu, mida mehed teevad, on see, et nad muudkui räägivad endast ega kuula, mida naistel on neile öelda. Kohtingutel käimine ei ole müügitöö ja sa ei pea veenma oma partnerit selles, kui hea saak sa oled. Kohtingutel tuleks üksteist tundma õppida, et oleks kergem selgeks teha, kas te sobite kokku või mitte.

3. Mees ei sea naist esikohale

Loomulikult on ettevõtjana oluline keskenduda oma ärile ja karjäärile, aga kui sa oled suhtes, siis ei tohi unustada ka oma kallimat. Naine soovib, et mees väärtustaks teda. Ta tahab, et mees ihaldaks ja lausa jumalaks teda. Ta tahab, et mees oleks vajadusel tema jaoks olemas. Mees ei pea kogu aeg tema kõrval seisma, aga naine tahab tunda, et teda armastatakse. Täpselt samamoodi, nagu mees tahab seda tunda. Kui sina ei näe piisavalt vaeva, et tekitada naises iga päev eriline tunne, siis pole sul õigust viriseda, kui ta leiab kellegi teise, kes seda teeb.

4. Mees ei näe vaeva, et suhtele tugev alus panna

Sõprussuhe ja usaldus on igas suhtes väga olulisel kohal, täpselt samamoodi nagu vundament on maja ehitamiseks oluline. Ilma selleta võivad asjad küll tugevad välja paista, kuid sisemiselt võib asi olla hapu. Mehed ei mõtle sellele sageli, kuid tegelikult on paljud suhted loodud sõpruse baasil. See on see, mis hoiab kaht inimest pikka aega koos. Teil võib olla sõprus ilma suhteta, kuid suhet ei saa olla ilma sõpruseta.

5. Mehe teod ja sõnad pole järjepidevad

Internet ja sotsiaalmeedia on suhtlemise liiga lihtsaks teinud: kui mehele ei meeldi see, mida ta loeb, on tal alati võimalus see aken sulgeda ja vestlus unustada. Tegelikult peaks meeles pidama, et kuigi selle vestluse saab kiirelt lõpetada ja lausa kustutada, leiab see aset siiski kahe elusolendi vahel, kel on tunded. Kui sa oled naisest huvitatud, ütle seda talle. Kui sa pole temast huvitatud, ütle ka seda. Härrasmees ei lase kunagi naisel kukkuda, kui tal pole plaanis naist kinni püüda.

6. Mees keskendub liiga palju naise välimusele

Paljud mehed keskenduvad sellele, et teha komplimente naise välimuse kohta, kuid nad pühendavad väga vähe aega sellele, et õppida tundma naise iseloomu. Muidugi on naine ilus ja seksikas, aga temas on veel palju enamat. Naine hindab sind palju kõrgemalt, kui sa võtad vaevaks teda tundma õppida ja paned tähele tema positiivseid iseloomuomadusi.

7. Mees annab liiga ruttu liiga palju

Mehed võivad kergesti partneri külge klammerduda. Võib juhtuda, et naine haarab mehe tähelepanu nii suures mahus, et see mõjub mehele kurnavalt ja mees väljendab seda tugevamalt, kui ta ise sooviks. Iseseisva naise jaoks võib see olla hirmutav ja ta tõmbub mehest eemale. Kui sa tunned naise vastu huvi, astu sammuke tagasi ja ürita vastu panna soovile naisele sõnumit saata. Ära pelga, et see võib jätta mulje, justkui sa poleks naisest huvitatud; see võib sulle hoopis kasuks tulla.

8. Mees pole veel iseennast või oma õiget teed üles leidnud

Selleks, et olla õnnelik koos kellegi teisega, tuleb kõigepealt olla õnnelik iseendaga. See on kõige olulisem suhe, mis inimesel on. Kui see suhe pole normaalne, siis ei saa ka teised suhted normaalsed olla. Mõte, et «partner täiustab mind» on küll romantiline, kuid väga ebarealistlik. Suhe ei seisne selles, et kaks inimest peavad teineteist täiustama; suhtes saavad kokku kaks inimest, kes on juba tervikud ja kes aktsepteerivad teineteist.

9. Mees pingutab vaid osaliselt

Terves suhtes pole sellist varianti, et üks teist pühendub vaid osaliselt. Naine, kellega sa koos oled, ei ole sinu elus vaid meelelahutuseks ja ta ei tohiks tunda, et sa pingutad temaga olles vaid 50 protsenti ajast. Kui oled suhtes, ole suhtes. Kui olete lahus, anna naisele märku, et sa mõtled temale. Suhe on kui meeskonnatöö ja kui üks meeskonnaliige ei pinguta, pole meeskonnal mingit mõtet.

10. Mees ei märka üldse naise tundeid

Kui mees ei viitsi vaeva näha, et mõista naise tundeid ja tegusid ilma, et naine peaks midagi ütlema, pole teil võimalik luua sügavat ja emotsionaalset sidet, mis peaks olema igas terves suhtes. Sa ei pea naise mõtteid lugema. Kui sa oled naisele natukenegi tähelepanu pööranud, siis mõistad tema tundeid enne, kui need hakkavad teie suhet lõhkuma.

Suhtes ei peaks olema üldse nii keerulised, kui need praegusel ajal on. Suhtes pole tarvis reegleid ega nimekirju; suhtes on tarvis kaht inimest, kes õpivad, mõistavad ja suhtlevad; kaht inimest, kes toetavad teineteist kui asjad on hästi ja ka siis, kui asjad on halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles