Lihtne asi, mis võib kindlustada soovitud töökoha saamise

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha selleks, et saada oma unelmate töö? Sa pead hoolikalt valima õige riietuse, sul peavad olema õiged töökogemused ja sa pead näitama, et ka iseloomu poolest oled sa parim kandidaat. Selleks, et kõike seda edasi anda, võib pelgalt elulookirjeldusest väheks jääda.

Uue uuringu järgi tuleks lisaks elulookirjeldusele panustada ka oma häälele. Nimelt tegid teadlased kindlaks, et kui tööandja kuuleb potentsiaalse alluva häält, võib ta teda pidada targemaks, pädevamaks ja mõistlikumaks, kirjutab YourTango.

Sellisele järeldusele jõuti pärast seda, kui paluti kandideerijatel koostada ettekanne, miks peaks tööandja just neid palkama. Osa kandidaate koostas kirjaliku ettekande, kuid osa lindistas oma ettekande ja saatis tööandjale helifaili.

Need kandideerijad, kes olid oma ettekande salvestanud, olid tööandja hinnangul intelligentsemad ja pädevamad, isegi siis, kui nende ettekanne sarnanes mõne kirjaliku ettekandega.

Uuringu autorid märkisid oma kokkuvõttes, et kuigi e-kirja teel suhtlemine on kiireim viis info edastamiseks ja tagasiside saamiseks, võib helitul suhtlusel olla kõrge hind. Teadlased pakkusid, et põhjuseks võib olla see, et hääle abil on kergem tööandjale edasi anda oma entusiasmi uue töö osas.

Seega, kui sul on võimalus tulevase tööandjaga otse suhelda, tee seda e-kirja saatmise asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles