Kümme asja, millega ei tasuks oma pulmakülalisi piinata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi laud.
Rootsi laud. Foto: SCANPIX

Üldiselt inimestele meeldib pulmas käia. Kuigi sellega võib kaasneda suuri väljaminekuid, on lähedaste armastuse tunnustamise tore ja südantsoojendav. Ära siis kiusa oma kalleid sõpru ja sugulasi ebamugavuste või piinlike tegevustega, mis ürituse nende jaoks ära rikub.

Woman’s Day võttis kokku ebameeldivused, mida külalised pulmades enim vihkavad.

Oma joogi eest maksmist. Mõistvad külalised saavad aru, kui noorpaaril käib avatud baar üle jõu, kuid see pole põhjus, miks peaks vastuvõtul olema tasuline baar. Peol ei peaks ükski külaline oma rahakotti taskust välja võtma.

Vastuvõtt, mis toimub TUNDE pärast registreerimist. Kui registreerimise ja peo vahele jääb pool päeva, on see külaliste jaoks väga raske. Kes elab kaugemal, ei saa vahepeal ka koju minna, et keha kinnitada või puhata. Nõnda on õhtuks tuju rikutud.

Liiga palju pikki kõnesid. Kõige pealt võtab sõna peigmehe purjakil kursusekaaslane, pärast teda peavad oluliseks kõneleda ka kaks kainemat sõpra, kes sisu poolest midagi targemat juurde ei lisa. Pruudi vana sõbranna heietab pool tundi möödunud aegadest ja poetab ohtralt pisaraid… Siis leiavad ka sugulased, et tahavad sõna sekka öelda ja kõned muudkui kestavad ja kestavad. Ei. Säästa pulmas kõnede aeg lähimatele sugulastele ja olulistele inimestele, teised võivad oma õnnitlusi jagada hiljem.

Halvas kohas istumine. Normaalse kuulmisega inimene ei taha mitte mingil juhul istuda otse kõlari kõrval. Ka vastupidi võib olla raske: kehva kuulmisega vanaemale võiks jääda võimalus tooste ja muusikat kuulda, ära suuna teda melust liiga kaugele.

Sund osaleda ühismängudes. Kõik siiski pole tantsulõvid. Mõni külaline võib olla väga häiritud sellest, kui teda sunnitakse tantsima, pruudipärga mängima või kimpu kinni püüdma. Piinlikud pulmamängud ajavad kinnisematel inimestel harja punaseks ja tekitavad noorpaari suhtes vastumeelsust.

Paarid, kes kulutavad rohkem dekoratsioonidele kui lõbustustele. Pruut võib ju ise uhkeid lilleseadeid hinnata, kuid külalise seisukohast on lilledest ja nipsasjakestest olulisemad hea muusika ja toitev söök.

Vähe süüa. Nagu eelnevalt mainitud, on hea toit pulmakülalisele väga tähtis. Seda eriti siis, kui päev on pikk ja pärast registreerimist kulub laua taha jõudmiseks väga palju aega. Sel puhul ainult suupistetest ei piisa. 

Liiga palju organiseeritud tantse. Limbo, Macarena, tibutants ja muud ühistantsud on lõbusad, aga teatud piirini. Rohkem tahaksid inimesed tantsida siiski oma enesetunde järgi.

Igasugune järjekorras ootamine. Tänapäeval on näiteks populaarne tellida pulma fotokabiin, mis on küll väga vahva, kuid mitte siis, kui pildi tegemiseks peab pool tundi ootama. Ja kellele ei meeldiks Rootsi laud? Eks ikka neile, kes on korisevate kõhtudega juba kolm tundi oodanud, et saaks midagi hamba alla visata. 

Sund taluda ekstreemseid olusid. Kuumalaine ajal pole rannapulm eriti kena, kui sinna pole organiseeritud mingit päikesevarju. Samuti ei ole rannapulm meeldiv oktoobris. Või metsapulm juunis, kui sääsed teevad kõigi olemise väga ebamugavaks. Ka siis, kui pidu toimub siseruumides, peaks kindlaks tegema, et ruumis ei läheks liiga külmaks/palavaks või umbseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles