Nõuandeid, kuidas parandada levinud meigiäpardusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised teavad üsna hästi, et kuigi meigiga saab imesid korda saata, võib vahel juhtuda, huulepulk läheb laiali või isepruunistav kreem ei jää nahale päris nii, nagu sulle meeldiks. Mida selliste äparduste puhul ette võtta?

Kui oled kasutanud liiga palju isepruunistavat kreemi või kandnud seda valesti nahale: meigikunstnik Rae Morris soovitas isepruunistavat kreemi eemaldada meeste habemeajamisvahuga, kirjutab Marie Claire. Morrise sõnul kasutavad seda nippi paljud filmide juures töötavad grimeerijad siis, kui meik on nahka määrinud. Lase habemeajamisvahul paar minutit mõjuda ja pühi see salvrätiga maha. Kui sellest polnud abi, proovi meigiapsakat jumestuskreemiga varjata. Morris ütles, et isepruunistava kreemi jälgi võib eriti hästi näha olla liigeste juures, seega nendele kohtadele võiks tähelepanu pöörata. Parim vahend nende vigade varjamiseks on keskmise katvusega jumestuskreem.

Kui oled kasutanud liiga palju põsepuna või puudrit ja sul pole aega meigi muutmiseks: võta suur meigipintsel ja tupsuta sellega oma nahka. Eelistada võiks naturaalsest materjalist harjastega pintslit, kuna see haarab kõige paremini liigse puudri endasse.

Kui oled kasutanud vales toonis jumestuskreemi ja märkasid seda viimasel minutil: hajuta värvitooni puudri või põsepuna abil, kuid kõige parem lahendus on see, et võtad meigi maha ja alustad otsast peale. Morris ütles, et jumestuskreemi on väga kerge eemaldada nii, et silmameik jääks puutumata.

Kui kandsid ripsmetele liiga palju ripsmetušši ja see läks tükki: Morris soovitab oodata, kuni ripsmetušš on ära kuivanud, seejärel tuleks see maha võtta ja uuesti alustada. Kui üritad tükki läinud ripsmeid lahti kammida, võid kogemata ära tõmmata liiga palju ripsmekarvu. Silmameiki tuleks eemaldada väga ettevaatlikult, et mitte kahjustada silmi ja ripsmeid.

Kui kasutad liiga palju kuivšampooni ja su juuksed on lausa valget värvi: juuksur Anthony Linzalone soovitas lasta kuivšampoonil veidi aega mõjuda ja alles siis veenduda, et see jõuaks ühtlaselt üle juuste. Kui oled seda kogemata liiga palju kasutanud, lase sel veidi seista ja seejärel tee omale puhaste kätega peamassaaži. Harja juukseid ja masseeri peanahka, kuni üleliigne valge pulber kaob juustesse täielikult.

Kui su küünelaki sees on mullid või küünelakk on hõõrutud: võta vatitikk ja atsetoonivaba küünelakieemaldaja ning hakka oma vigu parandama. Pista vatitikk küünelakieemaldajasse ja seejärel hõõru õrnalt mulle või rikutud kohta. Kui viga on parandatud, kanna peale uus kiht küünelakki.

Kui su nahk on raseerimisest ärritunud: kõigepealt viska raseerija minema, kuna see on ilmselt põhisüüdlane. Leevenda nahaärritust aaloega või kookosõliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles