Harjumused, mis võivad rikkuda mehe seksuaalelu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Varasemalt peeti erektsiooniprobleeme eelkõige ärevuse, stressi, suitsetamise ja kehva hügieeni tagajärjeks. Viagrast ja teistest taolistest ravimitest võib probleemide korral abi olla, kuid esmalt peaks mees ka oma harjumused üle vaatama.

«Mehed ei pruugi sellele ise tähelepanu pöörata, kuid on mõningaid igapäevaseid harjumusi, mis soodustavad erektsioonihäireid,» selgitab doktor Salvatore Giorgianni Fox Newsi ajakirjas. Arsti sõnul kuuluvad selliste harjumuste alla isegi rattasõit ja hammaste niiditamise vahele jätmine.

«Võtame või ratturid. Mees, kes sõidab rattaga rohkem kui kolm tundi nädalas riskib teatud närvide kahjustamisega. Kõva sadul võib suruda lahklihale (ala, mis jääb munandite ja päraku vahele), pigistades ühtlasi arteritele ja närvidele, mis on vajalikud normaalseks seksuaalfunktsiooniks,» räägib arst.

Meestel, kes ei kasuta hambaniiti, jääb igemetele baktereid, mis võivad rännata vereringesse. Hambakatuga kombineeritult võib see veresooni ummistada ja erektsiooni saamist raskendada.  

Lisaks tasub erektsiooniprobleemidega mehel vältida konservtoidu söömist. Nimelt võib konservides leiduda bisfenool A-d - kemikaali, mis võib mõjutada hormoonsüsteemi ja pärssida meessuguhormoone.

Üheks ohumärgiks on ka norskamine või uneapnoe, mis näitab, et organismi hapnikutase on liialt madal. Erektsiooni jaoks on aga vaja kõrgemat hapnikutaset.

Mehed peaks ka jälgima, milliseid ravimeid nad võtavad, sest erektsioonihäire võib olla ka paljude antidepressantide ja vererõhuravimite kõrvalmõju. 

Viimaks tuleks mehel läbi mõelda, millal erektsioonihäired täpsemalt alguse said, sest need võivad olla ka vaagnavigastuse või tõsise trauma tagajärg, kui sellega said viga kusiti närvid ja arterid. 

Mehe seksuaaltervisele tuleb kasuks, kui ta sööb rohkem värsket toitu ja hoidub konservtoidu söömisest, teeb Kegeli harjutusi või harrastab joogat ja ujumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles