Naise mure: mees sunnib kiusuga seksima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Olen oma mehega abielus olnud 20 aastat. Ta on armas ja lahke mees, suurepärane isa. Aga olles just läbinud menopausi, on mu seksuaalsoov kahanenud ja mul pole peaaegu kunagi seksiisu. Mees ei suuda sellega leppida ja sunnib end peale emotsionaalse manipuleerimise ja eelmänguga, kui ma selgelt ei taha seksida. Ma jumaldan teda ja tahan olla hea naine, aga ma ei tea, mida öelda,» pihib lugeja Daily Mailis. 

Vastab seksuaalnõustaja Rowan Pelling.

On selgemast selgem, et sundimine on sundimine igas suhtefaasis - ka pärast 20 aastat armastavat abielu. 

Su mehe käitumine pole vaid vastuolus romantilise suhte põhimõtetega, vaid see on ka seadusevastane.

Ei tähendab alati ei, mõlema soo puhul. Sa pead kõik süümepiinad kõrvale heitma, sest mees sunnib sind oma käitumisega tundma, nagu sa poleks paremat väärt. Praegu pole ju põhjus selles, et sa tõrjuksid teda, vaid su kehas toimub raske ümberlülitus. Su mees peab seda tunnistama ja sind mõistma. 

Sellel uuel ja kummalisel menopausijärgsel perioodil peaks mees su kätt hoidma ja sind toetama. Iha tuleb tagasi vaid armastuse, kannatlikkuse ja mõistmisega.

Kui sa ei oska seda ise oma mehele selgitada, võiksid kaaluda koos arsti juurde minekut või ka paarinõustaja abi. Kolmas inimene võib olla parem tõe vahendaja.

Selles eluperioodis muutustega kohanemiseks on palju lihtsaid ja tõhusaid lahendusi. Paljudele sobib näiteks hormoonasendusteraapia ja on naisi, kes kiidavad väga östrogeenipessaare ja orgaanilisi libesteid. 

Kuigi vahepeal võib olla mõni segadusttekitav aasta, mil koged palju higistamist ja tujukõikumisi, võid pärast avastada, et pääsed hormoonikõikumiste ikke alt ja tõused fööniksina tuhast. 

Sellele vaatamata peitub iha taastamise võti ikkagi heas ja lugupidavas partneris. 

Harvadel juhtudel iha pärast menopausi ei taastugi. Selleks, et keskea labürindist välja tulla, peate olema ausad, teineteist ära kuulama ja üritama uue olukorraga kohaneda. Mõnikord tuleb selleks suhtereeglid uuesti läbi rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles