Nippe, kuidas vältida kaenla all karvade sissekasvamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida soojemad on ilmad, seda napimaid riideid tahaks kanda. Paljud naised hakkavad seega ka sagedamini kaenlaaluseid raseerima.

Kaenalaluste raseerimini on lihtne (kuigi tüütu) ülesanne, kuid paljudel võib nahk seepärast sügelema hakata ja tekivad punetavad muhud, mis annavad märki sissekasvanud karvadest. Sagedase raseerimise puhul on see täiesti tavaline, selgitab You Beauty, sest suvel on kaenla all eriti umbne ja niiske ning nahk hõõrub rohkem naha vastu.

Õlita nahk juba varakult sisse. Kui tead, et pead hommikul kaenlaaluseid raseerima, pane õhtul enne magamaminekut kaenla alla kehaõli, et nahka niisutada ja muuta see žiletitera jaoks tugevamaks.

Kasuta õiget tera. Kõige paremad on paindliku otsaga raseerijad, mis on väiksemad ja sobivad seega ka paremini väikse ja ebatasase pinna raseerimiseks. 

Piira raseerimist nelja tõmbega. Mida vähem sa nahka kratsid, seda parem. Liigne raseerimine lõhub nahka, tekitab pisikesi vigastusi ja punaseid kühme. Sama põhimõte kehtib ka muude kehaosade raseerimisel!

Kaalu laserkarvaeemaldust. Selleks, et karvakasvu vähendada, ei pea laserprotseduure tegema mitu korda, abiks on ka kahest korrast. Sellega saad juba suurematest ja tugevamatest karvadest lahti ja edaspidi on raseerimine palju lihtsam. Seda eriti siis, kui oled harjunud raseerima iga päev.

Kui sul on juba probleeme sissekasvanud karvadega, kanna kaenla alla midagi rahustavat ja põletikuvastast, näiteks aaloed. Mitte mingil juhul ära kohtle sissekasvanud karvade tekitatud punnikesi samamoodi nagu vistrikke. Kuigi need võivad sarnased välja näha, on vistrikevastased vahendid selleks liiga kanged ja põhjustavad nahale veelgi suuremat ärritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles