Halvad harjumused, mis soodustavad kortsude teket

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tead ju küll, kuidas näonaha eest hoolitseda: võta meik korralikult maha ja kasuta niisutavat päeva- või öökreemi. Aga isegi siis, kui oled ülihoolas, võivad mõned halvad harjumused nahale rohkem halba kui head teha.

Good Housekeeping pani kirja mõned halvad harjumused, mis soodustavad kortsude teket.

1. Puudutad silmi meikimise ajal liiga palju

On täiesti arusaadav, et soovid silmalaineriga maksimaalselt parimat tulemust saavutada, kuid see ei tähenda, et peaksid silmade ümbruses olevat nahka väga palju puudutama. Kiskumine ja tõmbamine võivad tekitada silmade punetust, teha liiga peenikestele veresoontele ja tekitada kortse. Meigieksperdid soovitavad kasutada silmalainerit, mis liigub sujuvalt mööda silmalaugu ja mida ei pea väga jõuliselt hõõruma.

2. Arvad, et eksisteerib ideaalne kooslus vananemisvastaseid tooteid

Naised, kes hoolitsevad väga korralikult oma naha eest, kasutavad meigieemaldajat, näopesuvahtu, näovett, seerumeid, niisutavat kreemi, näoõli, silmaümbruse kreemi, päikesekaitsekreemi ja kortsudevastast kreemi - nii iga päev ja ainult selleks, et saavutada veatu ja kaunis nahk. Kahjuks ei käi see päris nii. Üks suurimaid vigu, mida nahahooldusel tehakse, on see, et ei taibata lihtsat tõde: vähem on rohkem. 

3. Arvad, et «orgaaniline» on alati parem

Orgaaniline toit mõjub tõesti kehale hästi, kuid naha puhul ei tasuks seda põhimõtet alati järgida. Ära eelda, et mõni kreem aitab maagiliselt kortse vältida vaid seetõttu, et purgil on kirjas «orgaaniline». 

4. Eemaldad silmameiki üsna jõuliste liigutustega

Silmameigi eemaldamine on väga tähtis, kuid seda tuleks teha õrnalt. Silmi ei tohiks hõõruda ega torkida, kuna see võib põhjustada silmade paistetust ja vigastada veresooni.

5. Magad kõhuli või külili

Kortsude vältimiseks tuleks magada selili. Sulle meeldib pikutada kõhuli? Kasuta satiinist padjapüüri, kuna see ei hõõru nahka nii palju kui puuvill.

6. Loobud uutest toodetest liiga kiiresti

Kas oled kasutanud mõnda uut nahahooldustoodet, kuid see pole andnud soovitud tulemust ja oled selle seejärel välja visanud? Kui jah, siis ilmselt ei lasknud sa endal üldse antud toote positiivseid omadusi kogeda. Enamasti võib kuluda nädalaid või lausa kuid, et mõni toode annaks mingitki tulemust. Kui kreem või näovesi ei muuda su nahka just inetumaks, anna sellele aega mõjuda.

7. Istud arvutiekraanile liiga lähedal

Pidev silmade kissitamine, et arvutiekraani paremini näha, võib soodustada kortsude teket silmade ümbruses. Ekspertide hinnangul võiks istuda nii, et arvutiekraan on su silmadest 45-60 sentimeetri kaugusel. Istu sirges asendis, veendu, et ka kael oleks sirge. 

8. Sa ei käi regulaarselt silmakontrollis

Kui sulle tundub, et silmanägemine pole muutunud, siis ilmselt ei vaevu sa ka arsti juurde minema. Aga kui su silmanägemist pole kontrollitud ja see on siiski natuke muutunud, võivad kulmude juurde tekkida väikesed kortsukesed, sest hea nägemise nimel pead rohkem nägu pingutama. Mõistlik oleks regulaarselt arsti juures käia, et nägemine oleks kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles