Raseduskalender: raseduse 28. nädal

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Beebi kaalub ligikaudu kilo ning on üle 35 sentimeetri pikk. Kui ta praegu sünniks, jääks ta intensiivravi abil 90%-lise tõenäosusega ellu. Siiski on igal juhul parem, kui ta veel emaüsas kasvab ning alles õigel ajal ilmale tuleb. Beebi reageerib valgusele silmade pilgutamisega. Imemise harjutamine võib aga lapse luksuma ajada. Sina tunned seda rütmilise põksumisena kõhus.

Kui silitad kõhtu, võib beebi sellele põtkimisega reageerida. Emakas ulatub nüüd rinnakorvini ning kaalunumbrid tõusevad järjekindlalt 36.−37. nädalani. Raseda kaaluiive on muuhulgas üks õige toitumuse näitajaid. Kaal peaks kasvama 300−400 grammi nädalas ja 9−11 kilogrammi kogu raseduse vältel. Iiveldustunne on kadunud, kuid see-eest hakkavad sind kimbutama kõrvetised ja raskendatud seedimine. Rindadest võib immitseda pisut ternespiima ehk kolostrumit.

Sarja Raseduskalender autoriks on pereportaal Nupsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles