Vaata, millised olid ingliskeelsete riikide 2014. aasta omapärasemad lastenimed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veebilehe Nameberry andmetel panid ingliskeelsete riikide loomingulised lapsevanemad 2014. aastal lastele lausa 1393 korral ebatavalisi eesnimesid.

Järgnevalt on välja toodud kõige omapärasemad nimed, mida eelmisel aastal lastele pandi.

Billion (tõlkes «miljard»)

Nimi Rich («rikas») on juba aastaid olnud paljude ingliskeelsete riikide lapsevanemate lemmikuks, kuid nüüd on rahateemaliste nimede kategooriasse lisandunud ka Billion. Lisaks sellele pandi eelmisel aastal poistele nimeks Million ja nii poistele kui tüdrukutele Amillion. Populaarsust kogub ka eesnimi Cash («sularaha»).

Common («tavaline, harilik»)

Common võib olla ju kirjapildilt kena nimi, aga kui soovid oma lapsele panna silmapaistvat nime, siis ehk ei tasuks panna talle nime, mis viitab harilikkusele.

Dagger («pistoda»)

Lisaks sellele nimele kuulusid samasse kategooriasse veel poisslaste nimed Renegade («mässaja»), Kaliber (c-ga kirjutatult oleks selle tähendus «kaliiber»), Bulut (meenutab sõna bullet, mis tähendab «kuul»), Cannon («kahur») jne. Tütarlastele pandi nimeks näiteks Rocket («rakett»).

Lay («lebama»)

Eelmisel aastal said mõned preilid nimeks Lay, samas kui teistele pandi nimeks näiteks Leigh, Lea, Leia, Laya.

Londynne

Viimastel aastatel on välismaal populaarsust kogunud ka sellised eesnimed, mis meenutavad mõne riigi või linna nime. London on nii poiste kui tüdrukute seas populaarne nimi, kuid nüüd on tekkinud sellest ka erinevad versioonid, näiteks Londynne. Veel on populaarsete nimede seas Sicilee, Millan, Jerzei.

Royaltee (royalty viitab kuningapere liikmele, teine tähendus on näiteks «litsentsitasu»)

Briti kuningaperre sündis hiljuti uus beebi ja võimalik, et sellest ajendatult meeldivad inimestele rohkem nimed, mis viitavad kuninglikkusele. Lisaks Royalteele on kasutusel ka veel Royalti ja Royal, nendega samasse kategooriasse kuuluvad näiteks Kinganthony, Kingmichael, Princecharles.

Sadman (tõlkes «kurb mees»)

Poistenimede seast võib leida näiteks kurvamaigulise Sadmani, samas on ka lõbusamaid nimesid, näiteks Legendary («legendaarne») poistele ja Excel («parim olema, ületama») tüdrukutele.

Wimberley

Klassikalise nime Kimberley asemel on nüüd Wimberley, Jayleni asemel Xaylen, Brooke’i asemel Rooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles