Siim Maaten: Minus on omavahel konfliktis kaks poolt, mis otsivad kooseksisteerimise võimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Siim Maaten
Näitleja Siim Maaten Foto: Jana Solom / Hello

Kui Kanal 2 tõi 2013. aastal ekraanile humoorika telesarja «Naabriplika», sai kümnete tuhandete Eesti naiste lemmikuks külajoodikust eluheidik Kusti ehk näitleja ja lavastaja Siim Maaten. Pikk, räbaldunud riietes ja pidevalt vinene roll jäi Siimule aga nii külge, et veel praegugi tunneb ta selle mõju. «Väga lihtsalt omistatakse teatud isikuomadusi,» ütleb üldsegi mitte alkoholilembene Siim muiates joodikusildi kohta. Teisel hooajal Siimu aga enam ekraanil ei näinud – ta kadus üldse Eestist nagu vits vette. 

Nüüd on Siim tagasi. Ta istub, šarmantseis kevadrõivais, Hello!ga restoranis ja räägib, mis temaga viimasel pooleteisel aastal toimus: kuidas sai näitleja-lavastaja ja matemaatika-füüsikaõpetaja eriala lõpetanud Siimust Ida-Euroopa immigrant, ehitaja ja allveeuurija. 

Hetk hiljem viib meid vestlus Siimuga ka elu varjuküljele. Räägime sellest, et teisme-eas tuli traagiliselt isa kaotanud noorukil võtta enda kanda perepea roll ning osake igast elu õppetunnist pani Siimu looma näidendit nimega “Arm”, mille esietendus on 10. juunil tema kodukohas Hallistes.

Copy
Tagasi üles