Naine kurdab: kallim eelistab alkoholi minule

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noor naine kirjutab, et ta läks hiljuti oma kallimast lahku, kuid tal on sellega väga raske leppida.

«Kui ta oli joobes, siis ta oli füüsiliselt ja verbaalselt agressiivne, seega ma nõudsin, et ta loobuks alkoholist. Kui ta oli kaine, oli tegemist maailma kõige armsama, tööka ja meeldivama mehega. Aga ühest joogist sai alati terve pudel ning tema iseloom muutus. Ta on mulle kinnitanud, et suudab end muuta, aga ma olen talle juba nii palju võimalusi andnud, kuid ta on alati hakanud uuesti jooma. Ta helistab pidevalt mulle, mu vanematele ja vendadele. Kuidas ma saaksin talle selgeks teha, et meie suhe on läbi? Kuidas lõplikult öelda, et asi on selles, et ta eelistab alkoholi minule? Ma tunnen temast puudust, aga ma tean, et tegin õige otsuse,» kirjutab naine.

Talle annab nõu portaali Cosmopolitan.com suhtenõustaja.

«Sul on õigus, sa tegid õige otsuse. Ilmselt oli keeruline lõpuks tõmmata piir ja lõpetada negatiivne suhe. Ja nüüd on sul raske temast üle saada, kuna ta ei jäta sind ja su perekonda rahule. Kindlasti tunned temast puudust. Aga tundub, et sa oled talle juba piisavalt võimalusi andnud. Loodetavasti suudad tugev olla ja jätkad oma elu ilma meheta.

Küsid, kuidas talle selgeks teha, et suhe on läbi. Selle küsimusega sa justkui eeldad, et sellele on üks ja õige vastus – et kui sa lausud mingid maagilised sõnad, siis ta muudab oma käitumist. Aga eelnevalt pole sellest ju abi olnud. Tundub, et sa oled üritanud talle korduvalt selgeks teha, et teie suhe on läbi. See pole sinu süü, et mees sind rahule ei jäta. Vägivaldsed partnerid üritavad tavaliselt tekitada oma kallimas tunde, et tema on halvas olukorras süüdi. Aga ära võta tema tegude eest vastutust.

Sina pole süüdi, et tal on alkoholiga probleeme. Praegu on ainuke asi, mida sa saaksid talle öelda, see: «Ära helista enam minule või mu perekonnale. Me ei suhtle sinuga.» Loodetavasti annab ta alla, kui taipab, et sina ja su perekond olete oma eluga edasi liikunud.

Ent mõned mehed ei anna kergelt alla. Murelikuks teeb see, et ta on füüsiliselt vägivaldne olnud. Loodetavasti oled sa regulaarselt oma pere või sõpradega kontaktis ja ma loodan, et sa väldid temaga kahekesi olemist. Kui ta sekkub jätkuvalt su ellu, ähvardab sind või tekitab sinus ohutunde, räägi politseiga. Kui asjad muutuvad tõsiseks, kaalu lähenemiskeelu võtmist.

Sa väärid paremat elu ilma temata. Sa peaksid elus edasi liikuma, mitte pidevalt hirmuga üle õla vaatama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles