Üha enam USA teismelisi neide käib rinnavähendusoperatsioonil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mackenzie Langan palus oma 18. sünnipäevaks omapärast kinki: rinnavähendusoperatsiooni. 150-sentimeetri pikkune Mackenzie soovis rindu vähendada lausa nelja korvisuuruse võrra.

Neiu selgitas, et soovis rinnavähendusoperatsiooni, kuna kannatas pideva seljavalu käes ja rinnahoidja õlapaelad hõõrusid vahel lausa nii tugevalt, et tekkis veritsus. Rindade tõttu ei saanud noor naine ka sporti teha, kirjutab Good Housekeeping.

«Ma arvan, et kõige hullem asi minu jaoks oli see, et mind teati kui «kümnendik, kel on hiiglaslikud rinnad». Kutid kutsusid mind välja vaid mu rindade tõttu ja see kõigutas mu enesekindlust, kuna ma tundsin, et ei saa inimesi usaldada,» sõnas Mackenzie Langan.

Langan pole ainuke neiu, kes on soovinud oma rindu vähendada. Üha enam teismelisi ameeriklannasid käivad rinnavähendusoperatsioonidel, et leevendada seljavalu ja armastada oma keha rohkem. Ameerika ilukirurgia ühenduse andmetel on see number lausa kolmekordistunud ajavahemikus 1997-2013. Näiteks 2010. aastal tehti teismelistele umbes 4600 rinnavähendusoperatsiooni.

Millest on see tõus tingitud? Teadlased on täheldanud, et tütarlastel hakkavad rinnad üha nooremas eas kasvama. Selle põhjuseks võib olla varajane puberteet, ülekaalulisuse tõus vms. Õnneks on ka ilukirurgia niivõrd arenenud, et operatsioonist ei jää peaaegu ühtegi armi ja osaliselt võib operatsioonikulud katta kindlustus. Ent rinnavähendusoperatsioonidel on ka omad ohud: nibud ei pruugi pärast enam kuigi tundlikud olla, naine ei pruugi olla võimeline imetama ja harvematel juhtudel on rinnad lausa oma esialgsesse suurusesse tagasi kasvanud.

Dr Brian Labow on Bostoni lastehaiglas teinud palju rinnavähendusoperatsioone, kaasa arvatud Langani oma. Tema sõnul on operatsioonilaual olnud ka 12-aastaseid patsiente, kuigi enamasti soovivad rindu vähendada neiud, kes on saamas täisealiseks. Peamiseks põhjuseks on see, et suured rinnad tekitavad noortel tütarlastel tohutuid seljavalusid. «Suured rinnad mõjutavad noorte naiste elukvaliteeti. See on tõsine probleem,» lausus Labow.

Mackenzie Langan ütles, et tema elu on pärast operatsiooni oluliselt paremaks muutunud. «Ma tunnen, et olen täiesti uus inimene, see on imetore,» sõnas neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles