Kehaosad, mida ei tasuks ilurutiinist välja unustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik teavad, et kreemitamine mõjub nahale hästi, kuid sama oluline tegevus on ka naha koorimine. Lisaks näole tasuks koorida ka mitmeid teisi kehaosi, sest koorimine aitab eemaldada surnud naharakke.

Good Housekeeping pani kirja kehaosad, mis vajaksid rohkem tähelepanu ja mida võiks kindlasti koorijaga hooldada.

  • Huuled

Näonahka koorides läheb sageli meelest, et ka huuli võiks koorida. Kuivad ja kestendavad huuled ei pruugi huulepulga alla peidetuna kuigi ilusad olla, seega tasuks kuivad huuled kõigepealt ilusaks muuta ja alles siis neid värvida.

Huuli võib koorida näiteks hambaharjaga, millega tuleks teha ringikujulisi liigutusi. Ära kasuta liiga palju jõudu, kuna huulte nahk on üsna õrn. Koorimiseks sobib kenasti ka tavaline valge suhkur.

  • Pepu

Ära jäta oma peput ilurutiinist välja! Kui sa veedad näiteks terve päeva istudes, siis võid peagi märgata, et nahk su pepul pole kõige kaunim. Samuti võivad seal olla pisikesed sissekasvanud karvakesed.

Soeta näiteks spetsiaalsed vannikindad, millega saad duši all olles pepu eest hoolitseda. Kasuta ka õrna pesuvahendid, et kindad nahka liigselt ei hõõruks.

  • Käsivarred

Kätel (ja ka reitel) võivad olla pisikesed konarused, mis meenutavad kananahka. Selle nimi on keratosis pilaris. Teadlased on kindlaks teinud, et need on päritavad, seega võid oma emale-isale nende eest tänu avaldada.

Kui sinu käsivarred on justkui pisikesi punnikesi täis, võib liigne koorimine nahka inetumaks muuta. Proovi näiteks koorivaid kehakreeme, mis muudavad naha pehmemaks.

  • Jalad

Raseerimine võib nahka ärritada ja tekitada punetust. Seda ei pruugi iga kord juhtuda, kuid vahel siiski. Lahenduseks võib olla näiteks kooriva raseerimisgeeli kasutamine.

Raseerides tuleks kasutada ühe- või kaheteralist raseerijat, sest kui terasid on rohkem, võib see karvanääpse ärritada. Teine hea nõuanne on see, et raseerida tuleks karvade kasvamise suunas, mitte selle vastu.

  • Kannad

Suveks valmistudes on aeg ka talvised jalanõud välja vahetada. Kui paned esimest korda lahtised kingad jalga, siis võid märgata, et kannad on terve talve pidanud saabaste sees kannatama ja on üsna kuivaks muutunud. Regulaarselt kandade ja jalgade koorimine aitab surnud naharakke eemaldada ja muudab kannad pehmemaks.

Määri enne magamaminekut kandadele kreemi ja tõmba ööseks sokid jalga (ööseks võid kreemi kanda ka küünarnukkidele).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles