Esimeste aiasaaduste õrnrohelised lehed on õrnukesed vaid väliselt – nende sisemus lausa pakatab väekatest mineraalidest, vitamiinidest, antioksüdantidest ja asendamatutest toitainetest, mis aitavad kehast mürkaineid väljutada ja tervist taastada, kirjutab Sensa.
Salat võrsete ja Kreeka pähklitega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salat võrsete ja Kreeka pähklitega (kahele)
- 50 g noori spinatilehti
- 50 g salativõrseid
- 30 g rukolat
- 3 talisibulat
- 100 g Kreeka pähkleid
- Salatikaste
- 1 sl oliiviõli
- 1 sl umeboshi-äädikat
- 2 sl sidrunimahla
- 1–2 sl vett
Pese ja puhasta spinat, salat, rukola ja sibulad. Lõika talisibul viiludeks ja rösti Kreeka pähkleid kergelt kuival pannil. Sega salat, spinat ja rukola talisibulaviiludega, sega kokku salatikastme komponendid ja lisa kaste salatile. Sega hoolega ja lisa kõige viimasena Kreeka pähklid.