Naist, kellesse mehed armusid, ei olnudki päriselt olemas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedia loob võltsi lähedustunde ja kuna meil on loomuomane soov uskuda, et kõik internetis kohatud inimesed on siirad, võidakse jääda kergesti uskuma, et ilus võõras on keegi, kellega saab päriselus ühte heita. 

Mõnikord ongi see tõsi. Pildil nähtud inimesega kokku saades löövad tunded lõkkele ja interneti vahendusel tekkinud lähedustunne muutub sügavamaks. Teinekord nii ei lähe. Nagu juhtus kauni moeblogijaga, kes oli alati reisil ja jäi napilt enne meestega kokku saamist haigeks või oli mõnel muul põhjusel ootamatult hõivatud.

Buzz Feed paljastas uskumatu loo Leah Palmerist - fashionista’st, kes tegi enda sõnul koostööd Marc Jacobsi ja Cheryl Cole’iga. Palmeril oli tuhandeid jälgijaid Twitteris ja Instagramis. Ta oli noor, ilus ja karismaatiline. Nende samade kanalite kaudu oli tal suhteid paljude meestega. Kuid on üks aga - teda ei olnud tegelikult kunagi olemas. Olid küll pildid, mis jätsid sellise mulje, ent reaalset inimest seal taga ei olnud.

Palmeri lugu algas 2012. aastal, kui tema ja ta ema (ning vähemalt veel üks välja mõeldud tegelane) hakkasid sotsiaalmeedias teistega kontakti otsima. Ühe mehega sai neiu nii lähedaseks, et mees jättis isegi oma tüdruksõbra tema pärast maha, mis sest, et polnud Leah Palmerit päriselus näinudki. Mehe endine tüdruk avastas, et Leah kirjutas internetis tema kohta erakordselt halvasti ning pöördus abi saamiseks korrakaitsjate poole, kuid seda ta ei saanud. Politseist väideti, et midagi ei anna teha. Nii jätkas moeblogija Leah võõra naise kiusamist, kuni tüdines, sest lõpetas 2014. aastal armunud mehega suhtlemise.

Aasta hiljem tabas meest šokk, sest ta avastas, et end Leah Palmerina esitlenud naine oli kõik see aeg avaldanud teiselt naiselt varastatud pilte. Nende piltide abil lõi ta unistuste elu - pidevalt sotsiaalmeedia kaudu jälitades, kus ohver liigub, mõtles ta välja lugusid, miks kuskil käis. Piltidel oli tegelikult Ruth Palmer - kelm näppas talt isegi perekonnanime. Ruth oligi see, kes mehega ühendust võttis ja pettuse paljastas.

Too mees polnud ainus, kes läks võltskonto õnge. Leah Palmer suhtles ka paljude kuulsustega ja tal oli suhe tuntud DJ-ga. Hoolikalt planeeritud ja väljamõeldud elust loobus Leah kohe, kui sai aru, et keegi on tal jälil. Isegi nüüd, kui kogu lugu on avalikuks tulnud, ei pruugi libaidentiteetide loomine Ruth Palmeri piltidega veel lõppeda. 

Siiani pole teada, kes oli tegelikult võltskonto taga, sest suhtles ta vaid kirja teel. Kui mehed soovisid videokõnesid, väitis «neiu», et tema veebikaamera on katki. Kõrvalseisjale tundub see ehk kummalise ohumärgina, kuid mehed jäid uskuma. 

Asjasse segatud inimesed oletavad, et tegu võib olla noore naisega, kes kadestas Ruthi ja tahtis olla tema moodi. Irooniliselt kogunes Leah Palmerile Ruthist kordades rohkem fänne, viimane ei oska enda sõnul isegi Twitterit kasutada. Vaata kogu lugu lähemalt Buzz Feedist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles