Kuidas õppida oma tööd nautima?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sageli oled mõelnud, et töö, mida sa hetkel teed, ei vii sind elus edasi? Kas oled ka mõelnud sellele, miks sa ei suuda praegusest tööst rõõmu tunda? Kas sind teeks õnnelikumaks kõrgem palk, paremad kolleegid või paindlikum töögraafik? Võib-olla, võib-olla mitte.

Leidub palju neid, kes teenivad sinust rohkem, kuid pole oma tööga rahul. Raha pole ju see, mis teeks inimesi õnnelikuks. Kui küsida neilt, kes oma tööd naudivad, mis on nende saladus, ei pruugi nad osata sellele vastata. Asi on aga üsna lihtne: nad naudivad oma tööd, kuna nad naudivad oma elu. Inimesed, kes on õnnelikud juba enne tööd ja pärast tööpäeva lõppu, suhtuvad töösse ning elusse teisiti, kirjutab Huff Post. 

Mis neid inimesi iseloomustab?

1. Nad järgivad oma kirge

Need inimesed teevad asju, mis neile tõepoolest meeldivad. Need asjad ei pruugi ühtida nende päevatööga, aga see pole oluline, sest kui sa saad pärast tööd tegeleda meelepäraste hobidega, siis sa oled ka tööl õnnelikum. Nad on oota, et saaksid oma unistuste realiseerimiseks koguda suuri summasid, nad teevad meeldivaid asju nüüd ja kohe. Töö pole nende jaoks vastumeelne, pigem on nad õnnelikud, et töö võimaldab neil hobidega tegeleda.

2. Nad otsivad teisi õnnelikke

Inimesed, kes naudivad tööd ja elu, ümbritsevad end inimestega, kes suhtuvad elusse samamoodi. Nad ei kuluta aega kuulujuttudele. Nad ei veeda aega inimestega, kes on alalõpmata negatiivsed. Nad elavad positiivset elu ja jagavad seda inimestega, kes on valmis töö nimel pingutama, mitte ainult virisema.

3. Nad alustavad päeva nii, nagu soovivad selle lõpetada

Õnnelikud inimesed alustavad päeva nii, et neil oleks terve päeva vältel hea meeleolu. Pärast ärkamist üritavad nad luua rahuliku ja positiivse õhkkonna, mis aitaks neil vastu astuda välismaailma hullumeelsusele. Nad ei suhtu töösse negatiivselt, sest nad on sihikindlad, avatud ja motiveeritud. Nad hoiavad eemale neist, kes tööl pidevalt draamat tekitavad.

4. Nad ei eelda, et töö teeks neid õnnelikuks

Nad seavad omale väikesed eesmärgid, mis aitaksid neil töösse positiivselt suhtuda. Näitlejanna Amy Poehler on öelnud, et töösse tasuks suhtuda kui halba kallimasse: sa tead ise ka, et ta ei helista sulle järgmisel päeval ega palu su kätt, seega ära eelda, et ta sind selles osas üllataks. Inimesed, kes naudivad oma tööd, on juba niigi õnnelikud. Neil pole tarvis seda, et töö neid õnnelikuks teeks.

5. Nad eelistavad meisterlikkust täiuslikkusele

Need inimesed annavad alati endast parima. Vahet pole, kas nad on kodus või tööl, nad soovivad alati kõike hästi teha. Nad ei aja taga täiuslikkust ja nad ei ole enda peale pahased, kui asjad ei lähe nii, nagu nad planeerisid. Nad teavad, et kui nad üritavad endast parima anda, on ka tulemus hea. 

Üheksast viieni on üsna pikk aeg, et teha asja, mis sulle sugugi ei meeldi. Kui sa tahad, et töö oleks meeldivam ja pakuks sulle enamat, muuda oma elu. Õpi elu armastama. See pole lihtne, aga see on pingutust ja kirge väärt. Jää endale kindlaks ja peagi märkad, et sinu suhtumine töösse on muutunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles