Kummelitee joomine võib pikendada naiste eluiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tassike kummeliteed leevendab külmetushaigust, aitab unetuse korral ja vähendab stressi, kuid tuleb välja, et sel teel on veel mitmeid muidki kasulikke omadusi.

Teadlased tegid hiljuti kindlaks, et kummelitee võib aidata pikendada vanemaealiste naiste eluiga. Teadlased viisid läbi seitse aastat kestnud uuringu, mille jooksul analüüsiti 1677 mehe ja naise toitumisharjumusi. Katsealused olid kõik vanemad kui 65. eluaastat, kirjutab Elite Daily.

14 protsenti katsealustest armastas juua kummeliteed ja selgus, et just naiste jaoks oli see eriti kasulik. 29 protsenti naistest, kes jõid regulaarselt kummeliteed, elasid kauem kui nende eakaaslased, kes seda teed ei joonud.

Teadlased ei osanud selgitada, miks on kummelitee vanematele naistele kasulikum kui meestele. Ühe võimaliku selgitusena pakuti välja seda, et naised usaldavad rohkem erinevaid maitsetaimi ja joovad seetõttu ka rohkem taimeteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles