Harvardi ülikoolis tehti kindlaks, kui paljud naised on tegelikult seksuaalvägivallaga kokku puutunud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlikkus naiste vastu suunatud vägivalla osas on praegusel ajal kõrgem kui kunagi varem. Aga see ei tähenda, et vägivalda oleks vähem. Veelgi enam, värske uuring näitas, et noored naised ei saa sugugi muretult tänavatel kõndida.

Harvardi ülikooli poliitikainstituudis viidi läbi 12 aastat kestnud uuring, mille fookuses oli seksuaalvägivald Ameerikas. Teadlased küsitlesid enam kui 2000 naist vanuses 18-29 ja selgus, et 36 protsenti naistest on kokku puutunud seksuaalvägivallaga kas otse või mõne sõbranna või pereliikme kaudu, kirjutab Cosmopolitan.com.

11 protsenti küsitletud naistest olid ise seksuaalvägivalla ohvrid. Tudengite esindaja Ellen Robo ütles, et kui neid näitajaid üldistada üle kogu riigi, võib väita, et umbes neli miljonit ameeriklannat on langenud seksuaalvägivalla ohvriks.

Uuringust tuli välja ka jahmatav asjaolu: paljud ohvrid ei teavita rünnakust ametivõime. 38 protsenti heledanahalistest, 36 protsenti tumedanahalistest ja 55 protsenti hispaaniakeelsesse kogukonda kuuluvatest naistest pole rünnaku kohta politseile avaldust teinud. 

Kuigi USAs arvatakse, et noored naised langevad rünnaku ohvriks kõige rohkem ülikoolilinnakutes, näitas uuring, et 91 protsenti rünnakutest on aset leidnud väljaspool ülikoolilinnakut. 29 protsenti neist noortest naistest, kes olid ohvriks langenud ülikoolilinnakus, ei rääkinud rünnakust kellelegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles