Trendikas pruutkleit on liibuv ja seksikas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Läbipaistvad kangad, liibuvad lõiked, sügav dekoltee ja paljas selg. Võiks ju arvata, et nii saab kirjeldada vaid Beyonce ja Jennifer Lopezi punase vaiba kleite, kuid tegelikult vastavad sellele kirjeldusele trendikad pulmakleidid.

Naised armastavad enda ja oma lähedaste pulmakleitidest fotosid jagada Pinteresti ning sotsiaalmeedia vahendusel. Sellest tulenevalt otsitakse üha enam ainulaadseid kleidilõikeid, kuna igaüks soovib, et tema kleit oleks teistest erinev, kirjutab Women's Health Magazine.

Terry Hall, kes töötab Kleinfeldi pruutkleidisalongis, mida võib näha ka TLC pealt tulevad tõsielusarjas «Pulmakleidile - ütle jah», sõnas, et viimastel aastatel on seksikad pruutkleidid väga populaarseks muutunud. Miks?

Rohkem disainereid = rohkem mitmekülgsust

Näide Zuhair Muradi loomingust.
Näide Zuhair Muradi loomingust. Foto: AFP/SCANPIX

Kui disainerite Pnina Tornai ja Zuhair Muradi kleidid jõudsid pruutkleidisalongidesse, armusid paljud naised seksikasse kleidilõikesse. Seksikal pulmakleidil on kindlasti ka korsetiosa ja «illusioonid», mis jätavad mulje, et pruut on peaaegu alasti. Need kleidid ei võitnud naiste poolehoidu sellepärast, et need on väga võrgutavad, vaid hoopis sellepärast, et need erinesid kõigist eelnevatest pruutkleitidest. 

See inspireeris ka teisi disainereid rohkem eksperimenteerima ja pruutkleidid muutusid üha seksikamaks, sõnas Hall.

Naised soovivad eksponeerida oma «pulmakeha»

Pulmapäevaks valmistumine ei tähenda vaid menüü valimist, külaliste nimekirja koostamist ja kleidi ostmist. Naised näevad oma välimuse kallal kõvasti vaeva, kuna iga naine soovib pulmapäeval imekaunis välja näha. Halli sõnul otsitakse seetõttu ka taolisi kleite, mis rõhutaksid rohkem keha ja kaunist figuuri.

Naised soovivad eristuda oma emadest

Üks oluline põhjus, miks eelistatakse väljakutsuvaid ja seksikaid kleite, on ka see, et emad ja vanaemad ei kandnud oma pulmas midagi sarnast. Pulmapäev on üks tähtsamaid päevi naise elus ja ta tahab, et tema kleit oleks ideaalne ning sobiks kokku tema iseloomuga. 

Pruutkleitide salongis töötav Jacqueline Vazquez ütles, et temal oli üks klient, kes valis omale šiki ja seksika kleidi, kuna ütles, et ta tunneb, et see kleit on just talle loodud. Vazquezi sõnul eelistavad seksikaid kleite enesekindlad naised, kes on oma välimusega rahul ega pelga enda seksikamat külge näidata.

Naised valivad kleidi endale... ja oma kallimale

Hall lisas, et pruudid soovivad, et pulmakleit avaldaks muljet ka peigmehele. «Kuna praegu on poes nii palju erinevaid valikuid, võtavad naised rohkem arvesse seda, mis võiks meestele meeldida ja mõtlevad vähem sellele, mida perekond eeldaks, et pruut võiks kanda.» 

Halli arvates näeme me seksikaid pruutkleite veel üsna pikka aega. «Viis aastat tagasi oli mõeldamatu see, et pulmakleidi ülemine osa on näiteks nabapluus, kuid praegu on see tavaline asi,» nentis ta. Aga see ei tähenda, et klassikaline ja tagasihoidlikum pruutkleit oleks täiesti unustatud. «Lõpuks saavad pruutkleidid ja punasevaibamood kokku ning naised võivad pulmapäeval kanda, mida iganes soovivad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles