Nõuandeid, kuidas hommikul kiiremini voodist välja saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leidub neid, keda võib nimetada n-ö hommikuinimesteks - neile meeldib varakult tõusta ja oma päeva alustada. Samas leidub ka neid, kes on hommikuinimeste vastandid - nad on õhtuti kaua üleval ja hommikune ärkamine tekitab nende jaoks suuri raskusi. Kuidas saada voodist kiiremini välja, kui oled n-ö ööinimene?

1. Pane äratuskell tööle umbes 15 minutit enne oma tegelikku ärkamisaega. Sel viisil saad äratust veidike edasi lükata ja natuke kauem magada, samas teades, et peagi on õige ärkamisaeg, kirjutab Huff Post.

2. Tõuse aeglaselt. Kui kuuled oma viimast äratust, ava aeglaselt silmad, hinga paar korda sügavalt sisse-välja, et mõtteid uueks päevaks puhastada. Liiguta aeglaselt oma sõrmi ja varbaid. Tegutse aeglaselt, lubades oma kehal 3-5 minutit virguda.

3. Ära vaata esimese asjana ühtegi ekraani. Kui sa just ei oota mingeid olulisi uudiseid, väldi hommikul võimalikult kaua telefoni- ja arvutiekraani vaatamist. Mõtle parem asjadele, mis sa päeva jooksul teha soovid, ära keskendu neile asjadele, mida sa pead tegema. Kasuta hommikut selleks, et mõelda, mida sa tunned ja mõtle motiveerivaid mõtteid.

4. Lisa hommikusöögile valku. Hommikul võiks süüa näiteks kaerahelbeputru, puuvilju, jogurtit või müslit. Mida rutem sa hommikul midagi tervislikku sööd, seda kiiremini saab su keha vajalikku energiat.

5. Valmista end mürgliks ette. Hea reegel on see, et sa hakkad päevaks valmistuma umbes 10-20 minutit enne tegelikku aega. Sel viisil on sul varuaegu ootamatusteks (lapsed, lemmikloomad jms) ja see ei aja sind endast välja.

6. Valmistu päevaks juba eelmisel õhtul. Kui sa tead täpselt, mis sind hommikul ja päeval ees ootab, valmistu selleks juba eelmisel õhtul. Kui kardad, et sul võib hommikul kiireks minna, pane vajalikud asjad juba õhtul valmis. Sel moel ei pea su uus päev algama ärevalt ja sa saad rahulikult päevaks valmistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles