Täpiline ja mummuline kevad!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polka täpid
Polka täpid Foto: Kollaaži fotod: XPOSUREPHOTOS.COM/Picture alliance/Moodboard/MAVRIXONLINE.COM/BuzzFoto.com/NYT/AFF

Täpid ja mummud on aegumatu muster ning alati moes – omamoodi klassika, nagu triibudki, kirjutab osta.ee moeblogi.

On laupäeva hommik. Päike on jõudnud parasjagu just nii kõrgele, et esimesed kiired tungivad kööki. Avatud aknast pressib sisse just õitsema hakanud jasmiini lõhna. Koer venitab ennast laisalt nagu kass ja kolib oma lauaalusest pesast pliidiesisesse päikeselaiku. Ema askeldab köögis. Kergelt välja kasvanud keemilised lokid raamimas ilmekat nägu, helesinise-valge täpiline kleit seljas, kõnnib ta nõtkel sammul pliidi ja külmkapi vahet. «Sööma!» hõigub Ema piisavalt kõva häälega, et ka teisel korrusel põõnavad tütred kuuleksid. Kõige noorem tütar on esimesena platsis, sest tema tuba on köögi kõrval ning pannkoogi lõhn on ta juba ammu üles ajanud. Ema tehtud pannkookide söömiseks pole teda kunagi vaja kaks korda kutsuda. Õige varsti on kuulda paljaste jalgade paterdamist ja köögis on veel kaks kahuse peaga plikatirtsu, kes laua äärde ennast mõnusalt sisse seavad. Lõpuks saabub Isa aiast suure kausitäie maasikatega. Koer, kes on aru saanud, et perekond hakkab hommikust sööma, ajab ennast kibekähku oma mõnusast soojast olemisest püsti ning on sekundiga laua juures. Nüüd on kõik pereliikmed ümber laua. Ema kallab mummulisest piimakannust klaasidesse piima ning hommikusöök võib alata…

Igal kevad-suvisel hooajal muutuvad täpid ja mummud taas aktuaalsemaks ning tänavapildis ja moelavadel võib näha rohkelt kauneid täpilisi outfit’e. Suuremad mummud või väiksemad täpid võivad kaunistada mistahes rõivaeset: mantlit, seelikut, kleiti, pükse, aga miks mitte ka kingi, kotte, salle. Kui mõni tunneb, et sellest on veel vähe, võib endale teha ka täpilised/mummulised küüned. Ära karda eksperimenteerida. Võid täppe-mumme julgelt kombineerida teiste mustritega ja tulemus võib olla tõeliselt huvitav ja pilkupüüdev. Kui oled tagasihoidlikum, siis katseta ühe täpilise esemega korraga ning hoia ülejäänud välimus lihtne ja monokroomne.

Mummude-täppide ajalugu ulatub sajandite taha. Juba 18ndal sajandil võis näha Madame de Pompadour’i seljas täpilist kleiti. Rohkem ehk teatakse 50ndate pin up-stiilis täpi-kleite Merilyn Monroe’st tehtud fotodel. Filmimaailmas tegi täpiline muster debüüdi Audrey Hepburni seljas filmis «Breakfast at Tiffany’s», kolmkümmend aastat hiljem aga Julia Robertsiga filmis «Pretty Woman».  Printsess Diana valis mummulise kleidi päeval kui esitles Inglismaale oma esmasündinud poega Williamit. Pea 30 aastat hiljem imiteeris sama looki hertsoginna Kate esitledes Prints George’i.

Täpid mõjuvad naiselikuna ning sobivad iga kehakujuga. Kuid siiski väike nõuanne: vormikama ja kurvikama keha puhul peaks tegema valiku suuremate mummudega mustri kasuks ja  väiksemad, saledamad ja ka lühemad naised võiksid kanda väiksema täpimustriga rõivaid.

Kui täpid ja mummud on su lemmikud, siis vaata ka meie Pinteresti lehele. Põnevad täppidega riided leiad siit, siit ja siit.

Lõpetuseks sulle natukene mõtlemisainet – millal lõpeb täpp ja kust algab mumm? Kui soovid oma mõttelendu minuga jagada, siis ootan su arvamust kommentaaridesse.

Ilusat täpi-mummulist kevadet!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles