Mida naised tahaksid meestele öelda, kuid ei julge?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised tahaksid meestele päris palju asju enda kohta öelda, kuid nad ei tee seda. Põhjuseid, miks naised olulisi asju välja ei ütle, on erinevaid, aga see ei tähenda, et tegemist poleks naise jaoks tähtsate teemadega.

YourTango tõi viis näidet, mida naised sooviks, et mehed nende kohta teaksid. Mõned neist asjadest ei pruugi tulla suure üllatusena, aga kui annad naisele märku, et sa oled tema mõtetest teadlik, muudab see teie suhte paremaks. 

1. Naine on kurnatud

Laste eest hoolitsemine, õhtusöögi valmistamine ja kodu koristamine (lisaks veel tööle) on väsitavad tegevused. Mees peaks olema naisele võrdne partner, mitte veel üks inimene, kelle eest naine peab hoolt kandma. Kui soovid naist tõeliselt üllatada, paku välja, et pesed ise pärast sööki nõud ära ja naine võib minna vanni lõõgastuma. See tekitab naises tunde, et ta pole üksi ega pea kõige eest ise vastutama. Ära oota, et ta paluks sul midagi teha, tee seda ise.

2. Naisel on raske välja lülitada «emarežiimi»

Naine ei pööra alati mehele tähelepanu, kuna ta keskendub eelkõige lastele. Asi pole selles, et ta ei armasta oma meest, tal on lihtsalt raske mitte lastele mõelda või nende pärast muretseda. See kehtib ka siis, kui lapsed on juba täisealised. Paarisuhtes olles on väga tähtis ka teineteise jaoks aega leida, aga ära ole naise peale pahane, kui ta mõtleb sageli lastele.

3. Naisele meeldib see, kui teda hinnatakse

Kuigi meestele ei meeldi oma tundeid sõnadesse panna, tuleks ühel või teisel viisil siiski naisele näidata, et sa armastad ja hindad teda. Väljenda seda mõne romantilise žesti, väikese kingituse või kallistusega. Vahet pole, kuidas sa seda teed, lihtsalt tekita temas eriline tunne. Meeste jaoks pole sellised asjad kuigi olulised, kuid naiste jaoks on. Kui sa hindad naist ja tekitad temas hea tunde, siis ta tajub, et teda väärtustatakse naisena. 

4. Naine pelgab teiste naiste konkurentsi

Ole tähelepanelik selle suhtes, kuidas sa teistest naistest räägid või neid lausa kiidad. Ürita vältida näiteks selliseid kommentaare: «Mari on ikka tõeliselt hea ema.» See tekitab naises tunde, et sinu silmis pole tema kõige parem. Teiste naiste kiitmine võib temas tekitada armukadedust ja ta võib tajuda, et ei vasta su ootustele. Kui sul on naissoost sõpru või kolleege, ole nendest rääkides ettevaatlik. Kui teie suhe on niigi keeruline, siis võib naist ebakindlamaks muuta see, kui sinu tutvusringkonnas on naisi, kellega sa sageli läbi käid.

5. Naine tunneb, et teda ei kuulata

Kuula naise muret ka siis, kui see tundub sinu jaoks olevat tühine. Selle asemel, et soovitada tal mitte muretseda, anna talle märku, et sa kuulad teda ja soovid teda aidata. Kui sa näitad, et soovid tema ärevust vähendada, siis see mõjub talle rahustavalt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles