Grete Klein: ilu tuleb suuresti seestpoolt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Klein 30SEPT14 FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Grete Klein 30SEPT14 FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: /

Laulja ja näitleja Grete Klein tunnistas Naistelehele, et on kohanud enda ümber palju naiselikku kadedust ja on seetõttu rohkem mõelnud sellele, miks on meie ümber ka laiemas plaanis nõnda ohtralt negatiivseid hinnanguid. 

«Lausa kõhe hakkab, et niigi tillukeses riigis on suurem osa elanikest valmis üksteisele kõrri kargama,» avaldas ta kahetsust. «Ühelt poolt püütakse olla eurooplased ja maailmakodanikud ehk väga tolerantsed, samas aga - laksti - käitutakse reaalses elus täiesti vastupidi.»

Grete on alati uskunud, et ilu tuleb peamiselt seestpoolt. «Seega, kui jutt läheb mu välimusele, pole küsimus ainuüksi geenides või kas ripsmed on värvitud, vaid ikka selles, kuidas ma end sisemiselt tunnen. Kui tunnen hästi, kiirgab see minu seest välja teistelegi. Nii arvangi, et kurjusest vahutav inimene teeb halba endale ega suuda end just oma sisemise rahulolematuse tõttu mitte kunagi hästi ega ilusana tunda.»

Grete üritab küll mõista, et kadedus, viha ja kahjurõõm tuleb kuidagi vabastada, ent seda ei pea tegema anonüümsete kommentaaridega. «Võib oletada, et kadetsejate elulised saavutused piirduvadki vaid laptop’i kaane avamisega. Võimalik, et seetõttu tuleks nende hingeellu hoopis mõistvalt suhtuda?» usutleb ta.

Loe pikemalt värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles