Kui tihti tuleb treeninguid muuta, et kaal jätkuvalt langeks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Trenne tuleb muuta, et lihaseid üllatada ja pakkuda kehale väljakutset. 

Mida rohkem midagi teha, seda lihtsamaks see kehale muutub. Seejuures pole vahet, kas jooksed, teed kükke või püsid oivaliselt toenglamangus - kui oled harjunud ühte sama asja tegema, ei paku see erilist pinget, sest keha on sellega harjunud, kirjutab Women’s Health.

«Trenni tehes on keha stressis ja taastumise ajal parandab keha oma võimet selle stressiga toime tulla,» selgitab treener Nick Tumminello. Tulemuseks on see, et kaloreid põleb vähem ja lihas, mis rasvu põletab, kasvab iga trenniga vähem. 

Eelnevat arvesse võttes tuleks treeninguid regulaarselt muuta. Oleneb naisest, kui kiiresti ta keha uue trenniga kohaneb, kuid enamasti piisab, kui treeninguid muuta iga 4-6 nädala takka. 

Jõusallis käies tee teistsuguseid harjutusi, rühmatreeningutest osa võttes vali vahelduseks midagi teistsugust. Kui armastad joosta, käi vahepeal vahelduseks hoopis ujumas. 

Treeningute muutmisel pea silmas nelja märksõna - sagedus, intensiivsus, kestus ja tüüp. Muuda iga 4-6 nädala järel vähemalt kahte neist, siis langeb ka kaal ilusti edasi. 

Paremaid tulemusi saad muidugi siis, kui su treeningud muutuvad mõnevõrra juba varem. Võta pisut suuremad raskused või jookse kauem, kui on aeg, pöördu juba suuremate muutuste poole. Sunni end takka ja üllata oma keha, muidu ei olegi trennist väga palju kasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles