Igapäevased harjumused, mis rikuvad näonahka

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamasti naised teavad, et õige nahahooldus näeb ette seda, et igal õhtul tuleb meik korralikult maha võtta, vistrikke ei tasu pigistada ja soojal ajal tasuks alati kasutada päikesekaitsekreemi. Aga on mõned igapäevased harjumused, mis võivad näonahale liiga teha ilma, et sa ise selle põhjust teaksid.

Ilu- ja elustiiliportaal Style Caster pani kirja kuus igapäevast harjumust, mis rikuvad näonahka.

  • Magad külili või kõhuli

Selleks, et vältida kortsukeste tekkimist näole, tuleks vältida näo surumist vastu patja või voodilina. Ideaalis peaks magama selili, et kaitsta oma nahka ja vältida kortsude teket. Proovi näiteks C-kujulist patja, mis aitab pead tasakaalus hoida ja soodustab selili magamist.

  • Kasutad puuvillast padjapüüri

Probleemiks võib olla ka padjapüür: mõned puuvillased padjapüürid võivad olla üsna karedad ning kiirendavad naha vananemist. Padjapüüre peaks vahetama iga nädal (või isegi tihemini), et vältida bakterite ja surnud naharakkude kogunemist padjapüüri sisse (need võivad tekitada vistrikke).

  • Koorid nahka liiga sageli

Koorimine parandab nahaalust vereringet ja eemaldab surnud naharakke. See soodustab ka uute rakkude teket ja lööb naha särama. Aga ole ettevaatlik! Kui liiga tihti nahka koorida või kui teed seda liiga karmide toodetega, võib nahk hakata punetama, tekib põletik ja vistrikud. Kasuta naha koorimiseks õrnu vahendeid.

  • Oled paras maiasmokk

Suhkruga (ja küllastunud süsivesikutega) liialdamine võib põhjustada naha enneaegset vananemist ja soodustab kortsude teket. Antioksüdantide poolest rikkalike toitude söömine võib suhkru kahju leevendada ja muuta naha nooruslikumaks, tervemaks, puhtamaks.

  • Armastad kohvi ja alkoholi

Kui soovid, et nahk oleks prink ja nooruslik, vähenda kofeiini ja alkoholi tarbimist. Kofeiin ja alkohol viivad kehast vedelikku välja, mistõttu muutuvad naharakud kuivaks. Alkoholi tõttu võivad ka silmad paiste minna ja see mõjub silmaümbruses olevale nahale negatiivselt.

  • Vaatad liiga pikalt arvutiekraani

Teatud näoliigutused võivad põhjustada kortse – eriti juhul, kui ühte näoilmet hoitakse pikka aega või korratakse sageli. Kui töötad arvutiga, lase regulaarselt oma silmi kontrollida, sest kui silmad on korrad, pole tarvis neid ka kissitada ja see aitab nahka ilusana hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles