Ema kurdab: mulle ei meeldi poja uus pruut

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha, kui poeg on armunud, kuid tema ema ei salli poja uut silmarõõmu? Sellise murega pöördus üks naine suhtenõustaja Rowan Pellingu poole.

«Mu 24-aastane poeg tõi alles hiljuti esimest korda tüdruksõbra koju. Ma oleksin eelistanud aga seda, et ta oleks mind veidike ette valmistanud. Tema armastatu kannab paljastavaid rõivaid, flirdib väga palju ja räägib pidevalt oma endistest kallimatest. Mu poeg on temast väga sisse võetud, aga ma kardan, et see naine vaid mängib temaga. Kas ma peaksin poega kuidagi hoiatama?» küsib murelik ema Daily Mailis.

Rowan Pelling vastas, et enamik emasid on veendunud, et nad elavad vaid ühel eesmärgil: et kindlustada oma laste õnn. Kui see peaks tähendama seda, et vahepeal tuleb armutult laste tegemistesse sekkuda, siis just nii emad käituvadki.

«Ent vahel on diskreetsus parem - näiteks just neil kordadel, kui tunneme, et peaksime oma lapse kallima valikut kritiseerima,» sõnas Pelling. «Armastus on pime, aga see on ka kurt karmi kriitika suhtes. Noored ei kipu vanemate taolisi kommentaare tõsiselt võtma.»

Pelling lisas, et vanema generatsiooni esindajad võivad vahel kadestada nüüdisaegsete noorte muretut seksuaalsust. Samuti pole hea mõte kritiseerida inimest, keda sa alles kohtasid. Vahel tuleb usaldada oma lapse valikuid, kuna tema kallimas võivad peidus olla mitmed head omadused, mis esimesel kohtumisel ei pruugi välja tulla.

«Ainuke küsimus on see, mis on su poja jaoks parim? Kas sa tahad, et ta jääks üksikuks? Kas pole mitte parem kogeda seksuaalsust kui ükskõiksust? Ja olla flirtiva partneriga, mitte vallaline ja õnnetu?» küsis Pelling vastu.

Lõpuks tasuks meeles pidada, et kui ema on poja elus olnud alati tugev naiseeskuju, siis ilmselt otsib ta sarnaseid omadusi ka partnerites. See võib aga tähendada, et ema ja minia vahel toimub lakkamatu võimuvõitlus. 

Pojal tuleks lasta olla iseseisev, et tal ei tekiks tunne, justkui ta peaks valima oma armastatu ja perekonna vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles