Lugeja seitse soovitust: mida teha kevadel, kui oled üksik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Postimehe naisteportaali lugejal on häid nõuandeid vallalistele, keda teeb kevadel üksi olemine pisut nukraks.

Võib-olla oled sa üks neist õnnelikest, kes pole kunagi üksi olnudki. Sul on alati olnud keegi kõrval või lausa järjekord ukse taga ootamas. Siis pole see lugu sulle.

Aga sina, kes sa oled olnud üksi. Sina tead, millest ma räägin.

Unustage jõulud ja aastavahetus. Paar püha üle elada polegi teab mis piin. Pealegi on väljas talv ja pime ja võib lihtsalt teki alla pugeda ja magada. Kujutada ette, et maailmas ei toimugi midagi ja mõne päeva pärast läheb argielu edasi. Käkitegu.

Kuid kevad! Oh, see kevad... Algab juba esimeste tärkavate kevadlilledega, esimese sooja päikesega, esimese sulaveega. See sissekodeeritud uue alguse ja romantikavajaduse tunne. Ja kui oled üksi, siis loomulikult loodad, et uus algus tabab sind just eraelus. Et just sel kevadel ilmub see keegi! Ning siis see pettumus ja kurbus, et teda ikka veel pole.

Terve maailma paistab armunud ja kõik nii õnnelikud! Ilm on lõpuks ometi soe (soojem) ja terve suvi on ees! Üksinda?

Ära kurvasta. Enamik meist on mingil ajal selles olukorras olnud. Siin on mõned soovitused, mida võiksid nukrutsemise asemel teha.

1. Looming. Kevad on loomingu aeg (välja arvatud mõned loominguinimesed nagu Puškin, kes armastasid just sügist). Vala oma tunded loomingusse. See ei pea olema kirjutamine või maalimine, kuigi tore, kui sul on sellised hobid.

Sa võid oma loomingu valada kodukujundusse. Suurpuhastus kõlab igavalt, aga uus kardin annab juba meeleolu. Või võta kardinad lihtsalt eest ja lase päike tuppa!

Looming on ka lilleseade (põllulilled on peagi õitsemas) või kas või tugitooli uuendamine.

2. Kui oled õnnelik aiaomanik, siis usu, et aias askeldamine maandab stressi. Külva muru asemel lilli ja juurvilju ja need rõõmustavad sind oma muutuste ja kasvamise ja viljade ja õitega sügiseni välja.

Kui sul aeda pole, siis praegune aknalauapõllunduse trend pakub samuti võimalusi. Ära karda katsetada!

Pealegi - ka taimed on elus ja siis pole sa kunagi üksi.

3. Ma tean, et kassi omamine võrduks justkui vanatüdruku hobiga, kuid miks, mina aru ei saa. Kass on uhke iseseisev loom - ilus ja veetlev. Nagu iga nainegi.

Võta endale loom ja sa teed veel kellegi elusolendi õnnelikuks. Ära ainult unusta, et loomake elab sinuga kauem kui kevade, nii et tee läbimõeldud otsus.

4. Treening. Ohh..., kes viitsiks! Tahaks diivanil pikutada ja süüa. Sest kelle jaoks ikka pingutada? Sinu enda jaoks. 

Pane ennast proovile ja kujuta ette, et sa pead trenni tegema. Et see on elu ja surma küsimus. Enda sundimine võib tegelikult väga meeldiv olla.

Võib-olla õnnestub sul eratreener palgata? Boonuseks võiks see üks kena meesterahvas olla...

5. Kui sul eriti fantaasiat ja teotahet pole, siis sukeldu töösse. Ikka parem kui patja nutta. Mõtle sellele, et just nüüd on aeg ennast tööl näidata - kas ületunde tehes, uusi projekte vedades, puhkajaid asendades, karjääriredelil ronides.

Küll tuleb ka sinu eraellu tihedam aeg ja siis saad tööl  end tugevamalt tunda, sest oled juba märgi maha jätnud.

6. Sul on lapsed ja vaba aega polegi? Kui vanad nad on? Kas sa suunad ehk kogu energia neile ega lasegi neil piisavalt iseseisev olla? Lase neil rohkem ise teha ja kasuta vabanenud aega enda jaoks. Ja loomulikult saate midagi koos teha. Lastega veedetud aeg on üürike, need ajad ei tule tagasi. Kaaslase võid endale leida ka vanas eas. See aeg tuleb ühel päeval ikka!

7. Kui miski muu ei aita ja kurbus ikka murrab ja tahtejõudu pole, siis püüa kas või natukeseks keskkonda vahetada. Sa ei pea minema kaugele, kas või kõrvaltänavasse, kus sa tavaliselt ei käi. Et vaadata elu teise nurga alt ja leida midagigi, mis sind inspireeriks.

Ära iial kibestu ja ära raiska ühtegi kevadet kurvastuse peale, sest kevad on selleks lihtsalt liiga ilus aeg! Armastus on hingeseisund, see ei pea tingimata olema ühele inimesele suunatud. Armastada elu ennast on tegelikult täiesti võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles