Kümme üllatavat põhjust, miks sa ei saa orgasmi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ainult kümnel protsendil naistest tuleb orgasm väga kergesti. Teistel võib see sõltuda eelkõige asendist või tujust, kuid ka muudest veidi vähemtuntud teguritest.

1. Sa istud päev läbi töölaua taga. Istuva eluviisi puhul võivad naise vaagnapõhjalihased lüheneda, mille tagajärjel võib vaagnapiirkond ka valutama hakata ja hiljem on raskem orgasmi saada. Mõni võib sääraseid muutusi märgata juba siis, kui on alles mõni kuu liiga kaua istunud, mõnel teisel võivad sümptomid avalduda alles aastate järel. Selle vältimiseks tuleks tööpäeva jooksul iga poole tunni või tunni aja takka üles tõusta ja puusaliigeseid venitada, õpetab Woman’s Day.

2. Sa kannad kontsakingi. Kõrgete stiletto’de kandmisel võib olla vaagnale ja vaagnapõhjalihastele laastav mõju. Kannatavad ka nimmelihased, mis ühendavad vaagna ja genitaalide vahelisi lihaseid ja närve. Kui kannad kontsi väga pikka aega, on nimmelihased pinges ning ei kanna orgasmiks vajalikku erutust edasi.

3. Jood liiga palju alkoholi ja 4. liiga vähe vett. Keha vajab vedelikku, see on selgemast selgem. Erutustundega seotud kude koosneb kollageenist, elastiinist ja relaksiinist, mis peab olema väga liikuv ja vajab selleks ohtralt vedelikku. Ära jäta oma keha veepuudusesse. Veel rohkem pead vett jooma siis, kui tarbid alkoholi, sest see viib kehast vett välja. 

5. Takistuseks on su ravimid. Peamised süüdlased on sel juhul enamasti vererõhuravimid, antibeebipillid ja antidepressandid. Kui ravimi kõrvaltoimeks on prolaktiini taseme tõus, võib see olla üheks põhjuseks, miks sa orgasmi ei saa. Prolaktiin on valk, mis vähendab libiidot, enamasti toodab naise keha seda pärast sünnitust, et naine ei jääks liiga kiiresti uuesti rasedaks. Lisaks võivad antihistamiinid muuta naise tupe kuivaks, mis teeb seksi ebamugavamaks ja tuleb kasutada libestit.

6. Su partner pole asjale veel päris pihta saanud. Iga naise keha on omamoodi ja erinev. Mõnikord on täiesti õigustatud väide, et asi on mehes, mitte naises. Mõni naine lihtsalt vajabki orgasmi saamiseks teistmoodi liigutusi, asendeid või tempot kui teised naised, kellega mees varem kokku puutus. Kui mees ei saa sellest aru, siis pead temaga rääkima. 

7. Sa ei häälitse. Seksi ajal oigamine võib teha imesid. Kui hoiad end tagasi ja üritad (näiteks laste pärast) vaikselt olla, on sul väiksem võimalus orgasmi saada. Vabalt häälitsedes võivad orgasmid olla sagedasemad, tugevamad ja pikemad. Kui see on sulle siiski vastumeelt, katsu keskenduda puudutustele, nahk-naha kontaktile, mehe keha survele. Kogu kogemusele allumine võib tuua kauaoodatud kasu. 

8. Sa ei rahulda ennast piisavalt tihti. Tuleb välja, et masturbeerimise sagedus võib olla seotud sellega, kui tihti sa vahekorra ajal orgasmi saad. Seda lihtsal põhjusel, et naise oskus fantaseerida ja oma kujutlusvõimet kasutada aitab tal paremini orgasmini jõuda. Et seksi ajal orgasmi saamise tõenäosust suurendada, tuleks end rahuldada vähemalt kolm korda nädalas. Tundub palju? Proovi ära.

9. Su oksütotsiini tase on liiga madal. Armuhormoon ja orgasmid käivad käsikäes. Kui su keha ei tooda piisavalt oksütotsiini, on raske orgasmini jõuda. See võib juhtuda näiteks siis, kui oled stressis või närvis ja ei soovi ühtäkki oma sõpru või lähedasi näha. Heaoluhormooni taset saab tõsta partneriga mõnusalt koos aega veetes. Vaata talle silma, hoidke käest kinni, suudelge. Abiks on isegi see, kui kallistad oma lemmiklooma. 

10. Unustasid enne seksi pissil käia. Harjumus vetsus käimist edasi lükata võib vahekorra ära rikkuda. Seksi stimulatsioon mõjub tühjendamata põiele halvasti ja samal ajal on pissihädaga seksides erakordselt raske lõõgastuda. Kui tunned vahekorra ajal, et olukord on sinu jaoks liiga ebamugav, siis ära pelga seksi katkestada. Ütle näiteks partnerile, et soovid tuld hämardada või küünalt põlema süüdata ja käi ruttu tualetis ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles