Kaheksa müüti meeste kohta, mis ei vasta tõele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned müüdid meeste kohta on tegelikult tõesed: nad armastavad oraalseksi ja arvavad, et leiavad kaardi abita alati õige tee üles. Ent levib ka palju taolisi tõekspidamisi, mida tegelikult ei tasuks uskuda.

1. Müüt: mehed tahavad olla jahtija rollis.

Tõde: moodsad mehed eelistavad enesekindlaid ja haritud naisi (mõelgem näiteks Amal Clooney peale), kirjutab Cosmopolitan.com. Match.com viis 5600 vallalise mehe ja naise seas läbi uuringu, millest selgus, et 90 protsendil meestest poleks midagi selle vastu, kui naine neid välja kutsuks.

2. Müüt: mehed eelistavad juhuseksi püsisuhtele.

Tõde: kõigi meeste kohta see kindlasti ei käi ja isegi need mehed, kes harrastavad juhuseksi, ei pruugi olla püsisuhete vastu. Leidub mehi, kellele ei paku juhuseks üldse huvi. Leidub ka neid, kes harrastavad juhuseksi vaid teatud eluperioodi vältel. Oluline on meeles pidada, et kuigi mõni mees otsib partnereid vaid üheks ööks, ei tähenda see, et ta ei tunneks armastuse ja suhete vastu üldse huvi. Üks ei välista teist.

3. Müüt: meestel pole bioloogilist kella.

Tõde: mõlemad sugupooled armuvad ja mõlemad soovivad ka järeltulijaid – eriti enne 40. eluaastat – ning mõlemad tahavad lapsi kasvatada. Meeste puhul ei väljendu see lihtsalt sel moel kui naistel.

4. Müüt: suur jalanumber viitab suurele peenisele.

Tõde: kahjuks pole kinganumbri ja peenise suuruse vahel mingit teaduslikku seost.

5. Müüt: mehed kardavad pühendumist.

Tõde: mehed tahavad kiiremini tutvustada partnerit oma sõpradele ja perele kui naised. Mehed naudivad ka avalikku tähelepanu rohkem ja tahavad suhtega kiiremini edasi liikuda. Teadlased on kindlaks teinud ka selle, et mehed armuvad naistest kiiremini. Miks on siis tekkinud müüt, et mehed pelgavad kõike seda? Asi võib olla vales ajastuses. Kui tundub, et mees ei tunne püsisuhte vastu huvi, siis võib põhjuseks olla see, et ta pole selleks veel valmis või siis ei soovi ta sinuga suhet luua. Selline teadmine võib haiget teha, aga parem on seda teada enne, kui hakkad teisele suhet peale suruma.

6. Müüt: mehed ei saa orgasmi teeselda.

Tõde: ka mehed suudavad orgasmi teeselda, kondoomi kasutades on seda eriti lihtne teha. Tihtipeale ei näe mehed lihtsalt põhjust, miks nad peaksid midagi nii head teesklema hakkama.

7. Müüt: meestel on väga lihtne orgasmi saada.

Tõde: tegelikult pole see sugugi nii lihtne. Kui naist saab seksi ajal näiteks käega abistada, et ta kiiremini lõpuni jõuaks, siis meeste puhul pole see võimalik. Mehe peenise kõige tundlikum osa on peaaegu selle tipus ja kui ta on juba sinu sees, siis pole eriti varianti, kuidas teda veel aidata.

8. Müüt: mehed mõtlevad kogu aeg seksist.

Tõde: kui mehed mõtleksid tõesti kogu aeg seksist (või iga seitsme sekundi tagant, nagu mõned väidavad), siis see häiriks oluliselt nende igapäevast elu. Tegelikult on nii, et noored mehed mõtlevad seksist natuke rohkem kui vanemas eas mehed. 18-25-aastased mehed mõtlevad seksile näiteks keskmiselt 19 korda päevas.

Kolm müüti, mis on tegelikult tõesed

1. Mehed ei jaga kõige oma semudega

Kuna konkurents võib üsna suur olla, siis on täiesti tavaline, et kui mees leiab midagi, mis talle väga meeldib (sina), siis ta ei räägi sellest kohe oma sõpradele.

2. Meestele meeldib oraalseks

90 protsendil meestest pole midagi oraalseksi vastu ja 50 protsenti meestest naudib oraalseksi väga.

3. Mehed on visuaalsed

Uuringud on näidanud, et mehi erutavad visuaalsed stiimulid rohkem kui naisi. See selgitab ka seda, miks meestele meeldib pornot vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles