Märke, et su mees peaks oma elustiili muutma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naisi võib vahel ärritada see, et mehed suudavad ära süüa suure toiduportsjoni ilma, et nad kaalus juurde võtaksid. Tõsiasi on aga see, et meeste mõtlematu käitumine võib nende tervisele tõsiselt liiga teha.

Cosmopolitan.com pani kirja märgid, mis viitavad sellele, et su mehe elustiil on ebatervislik ja sa võiksid julgustada teda seda muutma.

1. Ta joob rohkem õlut kui vett. Meeste organism suudab alkoholi kiiremini töödelda kui naiste oma, ent see ei tähenda, et õlu peaks olema mehe peamine janukustutaja. Aja jooksul võib alkoholiga liialdamine põhjustada maohaavandeid, maksaprobleeme, depressiooni ja ka probleeme magamistoas.

2. Ta arvab, et on liiga lahe päikesekaitsekreemi kasutamiseks. Mehed võivad päikesekaitsekreemi kasutamise osas olla üsna jonnakad, kuid neil on sama suur oht haigestuda nahavähki kui naistel.

3. Ta ei armasta arsti juures käia. Arstlikus kontrollis võiks käia vähemalt korra aastas ja hambaarsti võiks külastada kaks korda aastas.

4. Ta sööb pidevalt kiirtoitu. Väljas süües on oht, et inimene sööb liiga palju rasva, soola ja ka kilokalorite hulk toiduportsjonis on suurem kui koduse toidu puhul. Ka pakendatud toidud ja snäkid pole kasulikud, kuna need sisaldavad säilitusaineid ja väga vähe vajalikke toitaineid.

5. Ta armastab punast liha. Kui süüa punast liha paar korda nädalas, ei tee see tervisele liiga, ent tuleks leida tasakaal: organism võiks valke saada ka kanalihast, väherasvasest jogurtist, juustust jne.

6. Talle ei lähe püksid enam jalga. Mehe toitumisharjumusi võib olla keeruline jälgida, aga kui riided ei lähe talle enam selga, siis on ilmselgelt midagi korrast ära. Ta peaks muutma oma toitumist või liikuma rohkem.

7. Ta leevendab stressi alkoholi abil. Alkohol võib aidata üheks õhtuks oma muresid unustada, kuid stressi see ei leevenda. Vastupidi: alkohol võib stressi süvendada.

8. Ta käib öö jooksul korduvalt pissil. Öine pissilkäimine võib viidata probleemile neerudes, põies või peenises. Kui mees käib öö jooksul rohkem kui kaks korda tualetis, võiksid soovitada tal arsti poole pöörduda.

9. Ta joob sageli magustatud jooke. Mahlas on peaaegu sama palju suhkrut ja kaloreid kui limonaadis. Ära lase end petta sellel, kui paki peal on kirjas, et mahlajook sisaldab päris puuviljamahla. See ei paku su organismile kindlasti nii palju vitamiine ja mineraale kui puuvilja söömine.

10. Ta ei tee peaaegu üldse trenni. Regulaarne treening ja liikumine on tervise hoidmiseks väga olulised. Sellest ei piisa, kui mees käib paar korda aastas semudega korvpalli mängimas, trenni tuleks teha mitu korda nädalas.

11. Tal on suur õllekõht. Mehed on kehaehituselt suuremad kui naised, aga kui lihakilod hakkavad kogunema tema kõhtu, siis võivad tekkida tõelised probleemid. Kõhurasva seostatakse suurenenud südamehaiguste, diabeedi ja paljude teiste tõsiste haigustega.

12. Ta on väga laisk. Kui mees jagab oma aega vaid kontoris oleva tooli ja koduse diivani vahel, siis ta liigutab end liiga vähe.

13. Tema peenis ei näe end endine välja. Väga võimalik, et naine teab mehe peenise kohta rohkem kui mees ise. Jälgi, et peenise välimus oleks endine ja et sellel poleks paistetust või muid ebatavalisi asju. Kui midagi ebanormaalset jääb silma, juhi mehe tähelepanu sellele.

14. Trepist üles kõndimine mõjub talle kurnavalt. Trepist käimine näitab väga hästi tervislikku seisundit. Kui trepist üles astumine mõjub mehele kurnavalt ja ta hakkab hingeldama, siis pole ta kõige paremas vormis.

15. Ta on alati väsinud. Lakkamatu unisus võib viidata ärevusele või halbadele harjumustele või tervislikule seisundile, mida ei saa ühe kohvitassiga leevendada. Unest ei tasuks ka loobuda, kuna unepuudus võib immuunsussüsteemi rivist välja lüüa. Kõige mõistlikum oleks arsti poole pöörduda.

16. Ta suitsetab. Siinkohal pole vist pikka selgitust tarvis: suitsetamine on tervisele kahjulik ja sellest harjumusest võiks vabaneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles